Comercianţii din Timişoara ar putea avea o nouă obligaţie. Ce vrea să...

Comercianţii din Timişoara ar putea avea o nouă obligaţie. Ce vrea să impună consilierul local Adrian Orza

1
DISTRIBUIȚI

orza3

Consilierul local Adrian Orza vrea să susţină economia locală. Acesta a menţionat astăzi că, în anul 2011, a avut o acţiune cu un lanţ mare de magazine care a fost de acord să susţină promovarea produselor româneşti.

Orza a spus că „trebuie să înţelegem că dacă susţinem produsele locale comunitatea are de câştigat. Respectivii care produc îşi găsesc locuri de muncă, plătesc taxe şi impozite care se întorc tot la banii din oraş. Cumpărând produse care provin din alte ţări, plătim locuri de muncă pentru oameni din alte ţări. La urma urmei, nouă ni se par nişte chestii neimportante, dar care sunt esenţiale pentru o comunitate care vrea să aibă o viaţă economică stabilă.


Nu putem să depindem tot timpul de importuri şi de lucruri venite din afară”. Orza susţine că e nevoie de legislaţie care să ajute producătorii şi că oamenii trebuie să fie conştienţi că atunci când cumpără produse din import fac un deserviciu producătorilor locali.

Astfel, consilierul independent va propune un proiect de hotărâre care, în primă fază, va obliga magazinele și toate celelalte unități de alimentație publică – cafenele, restaurante etc – să afișeze „un sticker care să conţină un îndemn care să menţioneze, să susţină economia locală”. Mai mult, consilierul spune că a profitat de notorietatea sa pentru a condamna produsele de import care conţin foarte multe pesticide, spunându-i soţiei sale cu voce tare să nu le cumpere.

„În pasul doi e nevoie să găsim soluţii de ajutoare de minimis de eventuale modificări de legislaţie la cei care au un anumit cuatum din vânzări să beneficeze de anumite facilităţi fiscale la nivel local”, a mai spus acesta.

1 COMENTARIU

  1. dupa creierul astora un magazin trebuie sa aiba un perete intreg pentru afise cu tot felul de imbecilitati , obligativitatea de a afisa Certificatul de inmatriculare ,afis cu telefonul de la Protectia consumatorului ,afis cu avize ,afis cu nu vindem tigari minorilor,afis ca daca nu dai bon fiscal clientul poate sa nu plateasca,acordul Primariei ,afis cu dracu ,samd , acuma mai vine si ,,luminatul” asta cu alt afis . Tara de imbecili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.