Israelul boicotează o reuniune a ONU privitoare la ofensiva israeliană din Gaza...

Israelul boicotează o reuniune a ONU privitoare la ofensiva israeliană din Gaza din 2014

0
DISTRIBUIȚI

fasia gaza conflict dailymail

Israelul a fost absent luni de la dezbaterile Consiliului pentru drepturile omului al ONU consacrate unei anchete privind ofensiva israeliană în Gaza din vara anului trecut și situația din teritoriile palestiniene, transmite Agerpres.

Reprezentantul Israelului nu a fost prezent în sală ceea ce, potrivit unei surse apropiate Consiliului pentru drepturile omului, constituie un boicot.

De asemenea, potrivit Reuters, reprezentantul SUA a absentat de la reuniune.


Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice americane pe lângă organizațiile cu sediul la Geneva a declarat că „SUA nu vor discuta astăzi despre Palestina”, fără a face vreun alt comentariu.

Decizia Washingtonului intervine în contextul semnalelor potrivit cărora administrația Obama dorește să „reevalueze” relațiile cu Israelul.

Israelul a refuzat să colaboreze cu comisia de anchetă a ONU creată după ofensiva israeliană din Gaza, din vara lui 2014.

Conflictul de 50 de zile din Gaza de anul trecut s-a soldat cu moartea a 2.140 de palestinieni, majoritatea civili, și a 73 de israelieni, în cea mai marte parte militari.

Comisia de anchetă urma să prezinte luni (23 martie) concluziile sale preliminare, dar experții ONU au cerut amânarea publicării raportului lor până în iunie acest an din cauza demisiei, în luna februarie, a președintelui comisiei, juristul canadian William Schabas, după ce Israelul a invocat un „conflict de interese” legat de acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.