Singura FEMEIE POLIŢIST, în misiune specială în Africa, este din Timişoara. Ce...

Singura FEMEIE POLIŢIST, în misiune specială în Africa, este din Timişoara. Ce obiectiv are şi cum îşi petrece timpul liber FOTO

3
DISTRIBUIȚI

mezdrea-sursa de vestSoldații și polițiștii români participă de mulți ani la misiuni de menținere a păcii în zone de război și de conflict, unde viața le este tot timpul în pericol și unde condițiile de trai sunt neimaginabil de grele. Din februarie anul acesta, 10 ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I., dintre care 6 de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, fac parte din  teatrul de operaţiuni din misiunea multidimensională O.N.U. de menţinere a păcii, din Republica Centrafricană MINUSCA. Între aceștia și Mădălina Mezdrea, de la Biroul de presă al Poliției Timiș. Purtătoarea de cuvânt de la IPJ Timiș a ajuns în Africa pe 22 februarie. În afara misiunii, timpul liber și-l folosește pentru a vizita locurile exotice. Ea e singura femeie din totalul polițiștilor români detașați în misiune.

11026643_852165448173825_288927968_nMisiunea MINUSCA, la care participă personal de poliţie, militari, observatori militari şi civili din diferite ţări, are ca scop protecţia civililor, sprijinirea procesului de tranziţie, promovarea şi protejarea drepturilor omului şi restaurarea statului de drept. Personalul participant a fost selectat  în urma unei solicitări de candidaturi transmisă Ministerului Afacerilor Interne al României de către Misiunea Permanentă a României pe lângă O.N.U..

11004901_849520108438359_871876666_n”Din cadrul Poliţiei Române participă la misiune 6 ofiţeri de poliţie, dintre care un ofiţer femeie şi 5 ofiţeri bărbaţi, proveniţi din diferite structuri ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, respectiv Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Cluj şi inspectoratele de poliţie judeţene Argeş, Timiş şi  Dâmboviţa.


Singura femeie care face parte din grupul politistilor romani este Madalina Mezdrea, fost purtător de cuvânt la IPJ Timiş”, au transmis oficialii IGPR.

Poliţiştii români îşi vor desfăşura activitatea alături de personal de poliţie din diferite state, precum Benin, Burkina Faso, Camerun, Coasta de Fildeş, Niger, Senegal. Înainte de a fi efectiv încadrati, românii participă la o sesiune de instruire premergătoare repartizării lor pe funcţii, activitate ce are loc la baza ONU din Entebbe – Uganda.

11026574_852174324839604_915462080_nLa sfârșitul anului trecut, România ocupa locul 70 din 115 state membre care contribuie cu trupe la operațiunile ONU de menținere a păcii (în Congo, Kosovo, Coasta de Fildeș, Haiti, Liberia, Sudanul de Sud, Afganistan). În plus, SPP participă cu ofiţeri de pază si protecţie imediată sub conducerea Departamentului de Siguranţă şi Protecţie (DSS) în misiunile pentru menţinerea păcii din Afganistan, Sudan/Khartoum , Sudan/ Darfur si Siria. Romania participe cu trupe si la alte misuni organizate de NATO sau OSCE.

3 COMENTARII

  1. Cred ca se impun niste mici corectii in cadrul articolului:
    1. Nu este vorba despre soldati ci despre militari. Soldat este cel mai mic grad detinut de un militar. Marea majoritate a militarilor participanti la astfel de misiuni sunt ofiteri cu grad superior.
    2. Domnisoara nu este sinburul potilist femeie participant la misiuni de mentinere a pacii. Doar in misiunea MINUSCA la care dumneaei participa mai sunt alte 2 politisti romani femeie.
    Ar fi mult mai placut daca autorul articolului s-ar documenta temeinic inainte de a-si trece pe hartie gandurile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.