Un avion de pasageri al companiei Germanwings s-a prăbuşit în Franţa. Nu...

Un avion de pasageri al companiei Germanwings s-a prăbuşit în Franţa. Nu există supravieţuitori. Aeronava avea 150 de oameni la bord

0
DISTRIBUIȚI

avion prabusit ucraina rt_com 1

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 148 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei, relatează presa franceză. Avionul aparţine companiei germane Germanwings, filiala low-cost a companiei aeriene Lufthansa.

UPDATE ora 17.05 – Avionul Germanwings a căzut brusc de la altitudinea de 10.000 de metri

Avionul de pasageri al companiei Germanwings prăbuşit în sud-estul Franţei a pierdut 10.000 de metri în doar două minute, existând informaţii contradictorii referitoare la transmiterea de către piloţi a unui semnal de alertă, informează Europe1.

Potrivit informaţiilor preliminare, avionul Airbus A380 a căzut rapid de la altitudinea de 10.000 de metri.

Unele surse declaraseră că piloţii transmiseseră un semnal de alertă, dar informaţia a fost respinsă de autorităţile aeronautice franceze.

Resturile avionului sunt concentrate pe o rază de doi kilometri, iar autorităţile suspectează o eroare tehnică.

UPDATE ora 16.30 – Reprezentanţii Germanwings au declarat că pilotul avionul avea peste 10 ani de experienţă alături de companie. O echipă de angajaţi Airbus, Lufthansa şi Germanwings se îndreaptă spre locul accidentului pentru a stabili cât mai repede cauza tragediei. Reprezentanţii companiei au declarat că aeronava a pierdut contactul cu turnul de control francez. Avionul a avut o cădere abruptă de aproximativ 8 minute, informează France 24.

UPDATE ora 15.45 – Lufthansa confirmă prăbuşirea avionului filialei low-cost Germanwings

„Cu profund regret, trebuie să confirmăm că Zborul Germanwings 4U 9525, pe ruta Barcelona – Düsseldorf, a suferit un accident în Alpii francezi. Cursa era efectuată cu un avion de tip Airbus A320, iar la bord erau 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului”, a comunicat Lufthansa.

Companiile Lufthansa şi Germanwings au creat o linie telefonică specială pentru rudele victimelor – 0800 11 33 55 77.

„Toată lumea de la Germanwings şi Lufthansa este profund şocată şi îndurerată de acest eveniment. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt la rudele şi prietenii pasagerilor şi membrilor echipajului”, precizează comunicatul.

UPDATE ora 15.40 – Primele dovezi arată că prăbuşirea avionului Airbus în Franţa nu este un act terorist – oficiali

Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat că, potrivit primelor dovezi, prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, în sudul Franţei, nu este un act de terorism, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

UPDATE ora 15.10 – Aeronava avea la bord 150 de persoane, nu 148, aşa cum a fost anunţat iniţial.

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) şi jandarmeria franceză au confirmat că un Airbus A320 s-a prăbuşit în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei, scrie Le Figaro în ediţia electronică.

Avionul aparţine companiei germane Germanwings.


Însă compania a scris pe Twitter că deocamdată nu are o confirmare oficială a prăbuşirii. „Am aflat recent despre informaţiile din presă care speculează cu privire la un incident, deşi noi nu avem încă informaţii proprii confirmate”, a precizat Germanwings.

14:25 – Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Germanwings au nume spaniole

Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Airbus 320 al companiei Germanwings care s-a prăbuşit marţi dimineaţa în sudul Franţei au nume spaniole, au anunţat surse din cadrul Guvernului de la Madrid, citate de El Mundo, în ediţia electronică.

Pentru moment nu s-a putut stabili dacă aceste persoane sunt de naţionalitate spaniolă. Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, a anunţat marţi la Sevilla că a fost creată o celulă de criză pentru a obţine cât mai repede o listă cu numele victimelor.

În plus, Ministrul Muncii, Fatima Banez, se va deplasa la locul producerii accidentului.

14:00 – Elicopterele trimise în zonă au reperat epava avionului

Elicopterele trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul au reperat epava aparatului de zbor şi câteva cadavre în jurul acesteia, a anunţat secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies, citat de Europe1 în pagina electronică.

„Avionul a fost reperat. Acesta s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră”, a declarat pentru Europe1 secretarul de stat. „Nimeni nu a putut ajunge la avion până la ora la care vorbim. Pur şi simplu, survolarea cu elicopterele a permis reperarea carcasei avionului şi a câtorva cadavre în jurul avionului”, a adăugat Vidalies.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, citat de France TV, locul accidentului aviatic este greu accesibil deoarece „unele drumuri sunt înzăpezite”.

13:48 – Directorul companiei Lufthansa, care deţine Germanwings, a declarat că ”nu se ştie ce s-a întâmplat cu avionul”.

UPDATE 13:45 – Ministrul francez al Transporturilor a confirmat că nu există supravieţuitori ai accidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.