Schimb de pase între rectorul Marilen Pirtea și primarul Timișoarei la inaugurarea...

Schimb de pase între rectorul Marilen Pirtea și primarul Timișoarei la inaugurarea noii săli de sport a Universității de Vest. De ce a mulțumit Nicolae Robu guvernului GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>INAUGURARE SALA DE SPORT A UNIVERSITATII 33_resizeUniversitatea de Vest din Timișoara a reușit să finalizeze, după aproape zece ani de la semnarea contractului și începerea lucrărilor, proiectul sălii de sport de pe strada Popa Șapcă. Vorbim despre o construcție de 1.700 de metri pătrați, care a fost finalizată recent cu sprijinul Guvernului.

Deschiderea oficială a noii baze sportive a avut loc astăzi. Alături de rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, au mai participat la ceremonia dedicată tăierii panglicii și primarul Nicolae Robu, dar și prefectul Eugen Dogariu. Potrivit rectorului UVT, valoarea totală a proiectului este de 3,9 milioane de lei, dintre care trei milioane de lei provin de la Compania Națională de Investiții, iar restul din fondurile proprii.

INAUGURARE SALA DE SPORT A UNIVERSITATII 34_resize

„Noi am contribuit cu banii necesari pentru utilități, iar construcția a fost finalizată cu bani de la Compania Națională de Investiții. Sala de sport are 150 de locuri pe scaune, iar aici se vor putea desfășura jocuri de echipă, și nu numai. Spațiul din fața sălii nu va rămâne așa, în viitor vom amenaja terenuri de sport în aer liber, pentru că Universitatea de Vest promovează sportul. Activitatea sportivă e mai mult decât o necesitate, ne învață ce înseamnă ambiția, perseverența”, a afirmat Marilen Pirtea, în deschiderea evenimentului.

După ce prefectul Eugen Dogariu l-a felicitat pe rectorul UVT pentru că a reușit să finalizeze construcția, a urmat primarul Nicolae Robu, care a spus câteva cuvinte în deschidere. „Felicit Universitatea de Vest din Timișoara pentru finalizarea acestui obiectiv important. De asemenea, mulțumesc Companiei Naționale de Investiții, instituție a Guvernului, pentru finanțarea acestui obiectiv. Consider că pentru Timișoara, universitățile, studenții, cadrele didactice și cercetătorii sunt cele mai importante valori”, a explicat Nicolae Robu.

Apoi au urmat câteva numere artistice, dar și un meci de fotbal în noua sală, între echipa de fotbal a UVT și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Timiș. Primarul Timișoarei a ținut să precizeze că regretă faptul că nu poate să joace fotbal, pentru că este accidentat de trei săptămâni. Totuși, Nicolae Robu nu s-a putut abține și a schimbat câteva pase cu mingea de fotbal cu rectorul UVT, dar și cu alți jucători din echipa universității, apoi a dat lovitura de începere a meciului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.