Șosea din Banat, închisă pe o perioadă nedeterminată. Cu ce probleme se...

Șosea din Banat, închisă pe o perioadă nedeterminată. Cu ce probleme se confruntă autoritățile și care sunt variantele de ocolire

0
DISTRIBUIȚI

drum blocat

CNADNR SA a decis, pe 1 aprilie, închiderea temporară a circulației pe DN 57, km 65+600 între localitățile Svinița și Berzasca (județul Caraș Severin) în vederea punerii în siguranță a participanțiilor la trafic, deoarece din versantul care mărginește drumul cad bolovani. Marți după-amiază drumarii au anunțat că drumul pe clisură rămâne închis, până la o data necunoscută, timpul fiind necesar curățării locului.

„Din cauza ploilor și fenomenului de îngheț-dezgheț, în ultima perioadă, pe DN 57 km 65+600 dreapta, s-a produs o alunecare de teren, favorizând dislocarea unor  blocuri de piatră cu dimensiuni între 5 și 50 m3.


În urma reviziei efectuate pe sectorul în cauză  de către muncitori din cadrul S.D.N. Orșova s-a constat că zona, pe o lungime de cca 50 – 60 m, este încă activă, existând pericolul de desprindere de blocuri de stâncă ce pot surprinde în orice moment participanții la trafic, având ca urmări posibile pierderi de vieți omenești”, au transmis reprezentanții CNADNR SA.

DRDP Timișoara a notificat Directia Silvica Mehedinti să procedeze la execuția lucrărilor de descărcare a versantului pentru ca apoi drumarii să poată demara lucrările de eliminare a celor două stânci de pe partea carosabilă în condiții de siguranță. Astfel, DN 57, km 65+600, între localitățile Svinița și Berzasca, va ramâne închis până cand se vor asigura condițiile optime de trafic, recomandându-se ca variantă de ocolire următorul traseu: DN 57 Orșova – DN 6 Iablanița – DN 57 B Oravița –  DN 57 Moldova Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.