UNII CU DROBUL, ALŢII CU JOB-UL Echipele Cons Electrificarea Instal, pregătite să...

UNII CU DROBUL, ALŢII CU JOB-UL Echipele Cons Electrificarea Instal, pregătite să intervină pentru rezolvarea rapidă a avariilor din reţeaua electrică

0
DISTRIBUIȚI

CEI la michelangelo (1)

Fie că e Crăciun, Revelion sau Paşte, vechiul dicton “sărbătorim prin muncă” se aplică câtorva categorii profesionale din România. Pe lângă medici, jandarmi, poliţişti, pompieri, mai sunt şi alte servicii de intervenţie care funcţionează în regim non-stop pentru asigurarea unor sărbători liniştite pentru toată lumea. Este şi cazul echipelor de la C.E.I. – Cons Electrificarea Instal – care sunt pregătite să intervină pentru orice tip de avarie care apare în reţeaua electrică din judeţ.

„De Revelion, la – 17 grade celsius, trei echipe au fost consemnate la o avarie care a presupus înlocuirea completă a unui post de transformare, lângă Timişoara. Oamenii şi-au urat „la mulţi ani” de pe stâlp iar în loc de artificii şi şampanie au avut parte scântei şi ceai fierbinte. Pentru ei, Anul Nou a venit cu trei ore de chin dar şi cu satisfacţia lucrului dus la bun sfârşit”, spune Horaţiu Rada – manager general Cons Electrificarea Instal.

„Cele mai grele intervenţii nu sunt obligatoriu cele pe vreme rea. Zonele fără acces auto transformă munca echipelor de la C.E.I. în calvar. O distanţă de câţiva kilometri peste deal, prin pădure, cu materiale şi echipamente cărate manual, înseamnă efort şi provocare extremă. Dacă la toate acestea se adaugă şi o viitură care loveşte în plin, infernul primeşte brusc termen de comparaţie. În astfel de condiţii a avut loc o intervenţie în zona Făget la o avarie pe linia de medie tensiune.


A fost rezolvată.”
.

Până la urmă, indiferent de vreme, zi sau moment, echipele C.E.I. sunt la datorie. Politica firmei pune pe primul plan grija pentru consumator. Cel mai important este ca acesta să nu aibă de suferit sau, dacă nu există altă posibilitate, întreruperea să fie cât mai scurtă şi fără repercursiuni.

De 6 ani încoace, în baza unui parteneriat cu ENEL, serviciile de mentenanţă şi intervenţii în reţelele de distribuţie a energiei electrice de pe raza judeţului Timiş sunt asigurate de Cons Electrificarea Instal. Personalul este consemnat 24 de ore din 24 şi gata să intervină pentru remedierea tuturor problemelor apărute în reţea. În cazul oricărui tip de avarie, există un regim de lucru care trebuie respectat cu sfinţenie: consumatorii sesizează ENEL – ENEL constată – ENEL transmite ordinul de intervenţie către C.E.I. – echipa C.E.I. intervine. Serviciul de permanenţă al C.E.I. înseamnă echipe de 4-6 persoane, autospeciale cu toate dotările necesare, grup electrogen, pompe, instalaţii, materiale, mijloace de comunicaţie, etc., plus autolaborator pentru localizarea defectului şi, după caz, macara, utilaje de săpat, utilaje de ridicat, autobasculantă.

Personalul de specialitate şi dotările sunt esenţiale în acest tip de activitate, la fel ca timpul. Şi aici, ca în cazul altor servicii de intervenţie, totul se face contracronometru, timpul de remediere al unei avarii fiind criteriu de performanţă pentru echipele C.E.I.. De altfel, judeţul Timiş are cei mai mici timpi de intervenţie la nivel naţional.

Statistic, cele mai multe avarii în reţelele electrice exterioare, apar din neglijenţa celor care execută lucrări şi ating liniile sau cablurile electrice. Aici pot fi încadrate diverse tipuri de accidente. O altă categorie importantă o reprezintă avariile din cauze naturale : dezastre, calamităţi, condiţii meteo nefavorabile.