Ziua Africii, sărbătorită în premieră la Universitatea de Vest din Timișoara alături...

Ziua Africii, sărbătorită în premieră la Universitatea de Vest din Timișoara alături de cei zece ambasadori africani din România

0
DISTRIBUIȚI

ziua africii uvt

Întâlnire inedită la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a fost, astăzi, sărbătorită Ziua Africii.


Instituția de învățământ superior timișoreană, prin Centrul de Studii Africane Ubuntu, nou înființat în cadrul UVT, a serbat, în premieră ziua continentului african în prezența tuturor celor zece ambasadori ai statelor din Africa acreditați în România.

Astfel, la eveniment au fost prezenți ambasadorii și șefii misiunilor diplomatice din Africa de Sud, Algeria, Republica Democrată Congo, Egipt, Libia, Madagascar, Regatul Marocului, Nigeria, Sudan și Tunisia.

„Întâlnirea de astăzi celebrează Ziua Africii. Am avut onoarea, în premieră totală în România, să avem toți ambasadorii africani acreditați în România, care au venit la Timișoara pentru a sărbători alături de noi Ziua Africii. Au fost ambasadorii a zece state africane, scopul fiind construcția unei relații din ce în ce mai puternice între universitatea noastră și aceste state care reprezintă Africa”, a explicat Silviu Rogobete, directorul Centrului de Studii Africane Ubuntu din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

În prezent, la Universitatea de Vest din Timișoara învață aproximativ 70 de studenți din Africa, majoritatea fiind din Tunisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.