Aleşii locali au găsit o SOLUŢIE pentru folosirea minbuzelor electrice. Unde şi...

Aleşii locali au găsit o SOLUŢIE pentru folosirea minbuzelor electrice. Unde şi de când vor fi puse în circulaţie

0
DISTRIBUIȚI

20_resize minibus electric

După ce vreme de un an de zile au stat parcate din lipsa posibilităţii de a fi înmatriculate, celebrele minibuze electrice cumpărate de municipalitate vor putea fi folosite. Astăzi, în cadrul plenului Consiliului Local Timişoara aleşii şi-au dat acordul ca acestea să ajungă la Parcul Copiilor şi la Grădina Zoologică, imediat după ce ajung în administrarea Regiei Autonome de Transport Timişoara.

„Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 206/ 15.04.2014 a fost aprobată achiziţia a două bucăţi minibuze electrice cu 14 locuri, motor 72V/ 7,5KW destinate asigurării necesităților de transport persoane și pentru organizarea de acțiuni, transport persoane la evenimente și manifestări în municipiul Timișoara (conferințe și congrese științifice, târguri și expoziții etc.), cu participarea unor invitați din țară și/ sau străinătate (…) RATT dispune de personal calificat în vederea utilizării acestor mijloace de transport persoane”, scrie în proiectul votat de consilieri.


După şedinţă primarul Nicolae Robu a explicat că minisbuzele vor circula probabil de săptămâna viitoare şi că acestea vor fi puse gratuit la dispoziţia parcului şi a grădinii pentru turişti, dar mai ales pentru copii.
„Nu am renunţat la ideea de a avea minibuze turistice prin oraș, asta în momentul în care vom putea să le folosim și pe drumuri publice. City managerul Sorin Drăgoi mi-a adus la cunoștință că ar fi apărut un act normativ la nivel național pentru omologarea acestor mijloace de transport. Astfel vom intra pe procedură, pentru că interesul nostru este să le omologăm”, a declarat Robu. Mai mult, edilul a explicat că după omologare minibuzele vor putea fi setate să circule cu o viteză mai mare de 25 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.