Furtuna a făcut ravagii pe autostrada Arad-Nădlac. Cine va plăti pagubele

Furtuna a făcut ravagii pe autostrada Arad-Nădlac. Cine va plăti pagubele

0
DISTRIBUIȚI

inaugurare autostrada nadlac vama (8)

Furtuna de noaptea trecută a ridicat pe sus balizele de pe marginea autostrăzii A1, în sectorul Nădlac – Arad.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că în urma furtunii şi vântului cu rafale puternice ce au avut loc ieri seara pe autostrada A1, sectorul Arad – Nădlac, km 545+236 – km 584+818, Lot I şi Lot II, un număr de aproximativ 500 de balize antiorbire au fost smulse de pe parapetul median.

Imediat, pentru restabilirea circulaţiei în condiţii de siguranţă, CNADNR SA, împreună cu Poliţia Autostrăzi, au intervenit în regim de urgenţă pentru degajarea părţii carosabile, operaţiune ce a fost finalizată la orele 23.30.


”Precizăm că la momentul de faţă constructorul efectuează operaţiunea de înlocuire a balizelor desprinse, urmând ca până la sfârşitul zilei acestea să fie înlocuite în totalitate. Informăm, de asemenea, că furnizorul balizelor are toate agrementele tehnice solicitate prin normativele şi standardele în vigoare, acestea fiind certificate şi de laboratoare internaţionale. Înaintea recepţionării celor două sectoare de autostradă, balizele antiorbire au fost verificate din punct de vedere tehnic şi calitativ”, transmit oficialii companiei naționale de drumuri.

Pentru clarificarea exactă a cauzelor producerii acestor desprinderi, CNADNR SA va verifica dacă nu cumva în acea zonă s-au înregistrat eventuale vicii de montaj.

Având în vedere faptul că sectoarele de autostradă afectate sunt în perioada de garanţie, toate costurile necesare reparaţiilor sau despăgubirilor pentru eventuale daune produse sunt suportate de către constructor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.