Tineri din centrele de plasament din Timiş, care doresc să meargă la...

Tineri din centrele de plasament din Timiş, care doresc să meargă la facultate, pregătiţi pentru viaţă. La ce tabără educativă inedită participă

0
DISTRIBUIȚI

facultate

16 tineri din centrele de plasament din judeţul Timiş vor avea parte de o experienţă inedită, în această vară. Aceştia au vârste cuprinse între 16 şi 19 ani şi îşi doresc să facă o facultate. Pentru a-i pregăti pentru viaţă, tinerii vor participa, în perioada 15 – 20 august, la o tabără educativă în localitatea timişeană Chevereşu Mare, la iniţiativa asociaţiilor „Life Education for All” şi „Desenăm viitorul tău”, în colaborare cu DGASPC Timiş.

Acţiunea are loc în cadrul proiectului „Educaţie pentru viaţă”, cele două asociaţii le vor oferi acestor copii un program de formare care va viza în mod special autocunoaşterea şi creşterea stimei de sine, respectiv luarea deciziilor.


„Prin acest program vor fi ajutaţi să-şi seteze obiectivele de învăţare, să-şi accepte traumele emoţionale, să-şi crească stima de sine şi orizontul aşteptărilor, să-şi dezvolte capacitatea de a comunica şi de a inter-relaţiona cu ceilalţi, să vorbească despre ei înşişi, să-şi exprime coerent şi convingător ideile şi să-şi aleagă în cunoştinţă de cauză şi în conformitate cu valenţele vocaţionale native, meseria sau facultatea pe care vor s-o urmeze”, transmit reprezentanţii DGASPC Timiş.

Cu aceşti tineri din centrele de plasament din judeţul Timiş vor lucra, în cadrul taberei educative, şapte specialişti, cu scopul de a le întări încrederea în ei înşişi şi a le dezvolta abilităţile de învăţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.