2.000 de români MOR anual din cauza cancerului de prostată. Cum îi...

2.000 de români MOR anual din cauza cancerului de prostată. Cum îi ajută medicii pe bărbaţii din Timiş să depisteze această boală cruntă GRATUIT

0
DISTRIBUIȚI

analize

Semnal de alarmă tras de medicii timişoreni. Aproximativ 4.500 de cazuri noi de cancer de prostată sunt diagnosticate anual în România, iar 2.000 de bărbaţi mor în fiecare an din cauza acestei boli crunte. Medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara atrag atenţia, însă, asupra faptului că depistat într-o fază incipientă, cancerul de prostată poată fi vindecat.

Tocmai de aceea, Clinica de Urologie de la „Judeţean” a lansat cea de-a treia ediţie a acţiunii „Săptămâna sănătăţii prostatei”. În cadrul acestei acţiuni, 300 de bărbaţi cu vârste peste 50 de ani din judeţul Timiş au beneficiat de o analiză gratuită de sânge, cu ajutorul căreia se poate stabili suspiciunea de cancer de prostată. Mai mult, aceşti pacienţi beneficiază şi de consultaţii şi de ecografii gratuite în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean, chiar în această săptămână.

viorel bucuras

„Scopul principal este informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei – hiperplazia benignă şi cancerul de prostată – şi încurajarea unui comportament proactiv.


Cancerul de prostată este o problemă de sănătate publică, reprezintă a doua cauză de deces prin cancer, după cancerul pulmonar. Dar depistat precoce, cancerul de prostată poate fi vindecat”, a declarat, astăzi, Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie.

Medicii le recomand bărbaţilor cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici să efectueze, cel puţin o dată pe an, analizele de PSA, cu ajutorul cărora cancerul de prostată poate fi diagnosticat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.