71 de ani de când niște copii s-au opus trupelor maghiare în...

71 de ani de când niște copii s-au opus trupelor maghiare în Al Doilea Război Mondial: „Nici pe aici nu se trece!”

0
DISTRIBUIȚI

monumentul_eroilor_de_la_paulisMâine are loc cea de-a 71-a comemorare a bravilor eroi din cadrul Detaşamentului Păuliş, căzuţi eroic în luptele de la Păuliş, Cuvin, Miniş, Ghioroc şi Baraţca, pentru apărarea defileului râului Mureş  în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact între 14 – 20 septembrie 1944.

La comemorare sunt așteptați veteranii de război, oficialităţi militare şi civile şi reprezentanţi ai autorităţilor.

„Bătălia de la Păuliş a rămas în istorie drept una dintre cele mai crâncene lupte pentru apărarea patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, purtate de trupele române împotriva trupelor hortyste.


Elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de la Radna, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, au reuşit să ţină în loc trupele ungare, mult mai bine echipate si experimentate, care îi dominau în proporţie de 8 la 1, rescriind cu sângele lor deviza Mărăşeştilor, într-o nouă formulă: «Nici pe aici nu se trece»”, transmite ofițerul cu informarea și relații publice  al Batalionului 185 Sprijin Logistic „Mureș” Mr. Codruț Dumitrescu.

De la ora 8.00 vor fi depuse coroane la troiţa din incinta U.M. 01221 Lipova, urmând ca de la ora 8.45 să aibă loc o ceremonie religioasă şi comemorarea evenimentelor, cuvântări şi depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor din Radna, unde se află osemintele a 45 ostaşi români. De la ora 10.00 este programat un ceremonial religios şi militar, la Monumentul Eroilor de la Păuliş şi defilarea gărzii de onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.