Ediție aniversară cu invitați speciali la „Timișoara muzicală”. Vezi programul festivalului

Ediție aniversară cu invitați speciali la „Timișoara muzicală”. Vezi programul festivalului

0
DISTRIBUIȚI

nabucco

În perioada 18 octombrie – 29 noiembrie, opera timișoreană va fi gazda celei de-a 40-a ediții a festivalului internațional „Timișoara muzicală”, o ediție-jubileu în care publicului îi vor fi oferite spectacole de excepție puse în scenă de opere de prim rang.

Festivalul va fi deschis în data de 18 octombrie, la ora 18.00, cu spectacolul de operă „Aida” de Giuseppe Verdi, iar în 23 octombrie va avea loc Gala Muzicii Ruse, cu participarea laureaților concursului internațional „Mikhail Glinka”, avându-l ca invitat special pe celebrul tenor Vladislav Piavko.


Spectacolul de operă „Werther” de Jules Massenet va fi prezentat în 26 octombrie de opera din Cluj, iar Opera Națională din Belgrad va participa la festival cu spectacolul de operă „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, în data de 28 octombrie.

Următorul spectacol va fi „Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini, în 4 noiembrie, iar două zile mai târziu orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, împreună cu soliștii vocali și corul Operei Naționale Române din Timișoara, vor susține un concert vocal-simfonic. În 8 noiembrie este programat spectacolul de operă „Turandot”, de Giacomo Puccini, iar în 11 noiembrie o gală de balet avându-i ca invitați pe Lorena Negrea și Ovidiu Iancu de la Teatrul de Balet din Sibiu, precum și pe Ana Djurič și Andrei Colceriu de la Opera Națională din Novi Sad. Recenta premieră „Disney: Beauty and the Beast”, un musical realizat în coproducție cu Teatrul Național Timișoara, va fi jucată în 12 noiembrie, iar în 15 noiembrie va putea fi vizionat un alt musical de succes, „Scripcarul pe acoperiș”, de Jerry Bock.

Penultimul spectacol al festivalului va fi o premieră, cu opera „Norma” de Vincenzo Bellini, în data de 22 noiembrie. Ediția din acest an a festivalului „Timișoara muzicală” se va încheia în 29 noiembrie, cu spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi. Biletele s-au pus în vânzare la agenția de bilete a operei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.