Studenţii timişoreni NU sunt de acord ca refugiaţii din Orientul Mijlociu să...

Studenţii timişoreni NU sunt de acord ca refugiaţii din Orientul Mijlociu să fie cazaţi în cămine. De ce se plâng

7
DISTRIBUIȚI

13

Ministrul Educaţiei a solicitat, în urmă cu două zile, universităţilor şi inspectoratelor şcolare judeţene să identifice eventuale spaţii de cazare pe care ar putea să le pună la dispoziţia refugiaţilor sirieni ce ar ajunge în România, însă fără afectarea procesului de învăţământ. Pe de altă parte, studenţii timişoreni nu sunt deloc de acord cu această ideea a ministrului Educaţiei, mai ales că nu sunt suficiente locuri în căminele din oraş nici pentru tinerii înscrişi la facultate.

„Problema refugiaților sirieni este o problemă pe care statul român ar trebui să o sprijine, însă oferirea locurilor din căminele studențești nu este cea mai oportună soluție, întrucât marile centre universitare încă se confruntă cu un deficit al spațiilor de cazare, o mare parte din studenți fiind nevoiți să recurgă la alte variante.


Sunt multe clădiri în România aflate în nefolosință pe care Ministrul Educației le-ar putea solicita, prioritizând în momentul actual nevoile studenților și soluționarea acestora”, este de părere Bogdan Crișan, președintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT).

De aceeaşi părere este şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), din care face parte şi OSUT. ANOSR atrage atenţia asupra deficitului de locuri de cazare cu care se confruntă universităţile din România. Aproximativ un sfert dintre studenţii care au nevoie de un loc de cazare nu pot beneficia de acest drept. „Aceasta este și una dintre principalele cauze ale abandonului școlar, deoarece mulți studenți care nu beneficiază de un loc de cazare în căminele universităților, deși au mare nevoie de acest lucru, nu își permit să plătească chiria unui apartament sau taxa de cazare dintr-un cămin privat și sunt nevoiți să renunțe la studii și să revină în localitățile lor de domiciliu. (…) Suntem conștienți de situația nefericită în care refugiații sirieni se găsesc în prezent și apreciem inițiativa guvernului de a lua măsurile necesare sprijinirii acestora, ba chiar milităm pentru ca aceștia să fie sprijiniți de statul român și de instituțiile Uniunii Europene să treacă peste aceste momente dificile, însă considerăm că o problemă nu se rezolvă provocând altele”, transmite ANOSR.

Foto: Adrian Pîclișan

7 COMENTARII

    • Ce gandire, cat de penibil sa lasi un astfel de comentariu! Cat de putina minte iti trebuie sa te umilesti jignind oameni! Olteni sau nu, sunt oameni! Tie trebuie sa iti fie rusine, nu dai nici un exemplu!

  1. Comentariul despre olteni chiar nu are nici o logica in contextul dat. Sunt multi studenti inclusiv din banat care nu isi permit o cazare de 700-800 lei cu tot cu cheltuieli. Uneori ajuta sa gandim inainte sa facem acuze.

  2. Ce spirit civic si ce solidaritate sa ai cu asemenea persoane,vezi oltule,ce-au facut in Franta.Acestia au fost trimisi in Europa ca sa o destabilizeze si provoace

    diferite acte de tereorism.

  3. Domn’ oltu, tu legi doua ganduri in creierul tau lovit de inanitie? Simtul civic iti spune acum sa iei cativa sirieni la tine acasa, pentru ca esti solidar, ai 7 ani acasa, sau mai multi, din cate vad, si deh… caministii nu i-au primit. Tu ai citit cretinule, articolul? Astept poze cu tine si niste sirieni la tine acasa.

  4. Oltule, din semn de solidaritate si spirit civic, ia-i la tine acasa. Adu cateva poze cu tine si o familie de sirieni, sau mai bine, vreo 2 masculi, dupa care, cand o sa arati cu degetul fara absolut niciun argument valid, o sa simta lumea rusine. Eu cred ca tu ai mult mai mult de 7 ani acasa, si un creier lovit de inanitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.