CRIZA IMIGRANŢILOR – Ungaria va decide, vineri, dacă va închide frontiera cu...

CRIZA IMIGRANŢILOR – Ungaria va decide, vineri, dacă va închide frontiera cu Croaţia

0
DISTRIBUIȚI

Viktor-Orban-la-ultima-ora

Premierul ungar, Viktor Orban, a solicitat o întâlnire a cabinetului de securitate naţională, vineri, pentru a decide dacă frontiera Ungariei cu Croaţia va fi închisă, informează agenţia de presă MTI.

Orban a declarat că întâlnirea va avea loc vineri după-amiază, după ce se va întoarce în Budapesta de la summitul din Bruxelles, organizat joi pe tema crizei migraţiei.

El a precizat că toate procedurile necesare închiderii frontierei cu Croaţia sunt pregătite de autorităţi, adăugând că acelaşi nivel de protecţie poate fi impus şi la graniţa cu Serbia.

Premierul ungar a subliniat că statele grupului Visegrad, din care face parte şi Ungaria – Slovacia, Polonia şi Cehia – au căzut de acord zilelele trecute să ajute Ungaria în demersurile de protejare a frontierelor sale.

Potrivit lui Orban, în urma summitului de joi la care su participat premierii statelor UE, s-au înregistrat progrese serioase în privinţa unui acord cu Turcia privitor la situaţia refugiaţilor, dar nu a existat încă nicio decizie în privinţa închiderii frontierei dintre Grecia şi Turcia, una dintre propunerile Ungariei lansate în cadrul summitului.

În acest context, premierul ungar a adăugat că cea mai importantă propunere dintre cele şase ale Ungariei a eşuat.

Joi, înainte de întâlnirea UE, Viktor Orban avertiza asupra posibilităţii de a închide frontiera cu Croaţia.

„În caz de necesitate, Ungaria este pregătită să blocheze frontiera cu Croaţia în doar o oră, deşi cea mai bună soluţie ar fi blocarea frontierei Greciei”, a declarat Viktor Orban.

„Gardul metalic construit la frontiera cu Croaţia este pregătit”, a subliniat Orban înainte de reuniunea Consiliului European, care va aborda tema imigraţiei extracomunitare.

În contextul crizei extracomunitarilor, Ungaria a luat măsuri extreme antiimigraţie, inclusiv prin construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, la cea cu Croaţia şi pe un segment al celei cu România.

Potrivit poliţiei naţionale ungare, 7.081 de persoane au fost reţinute, marţi, de autorităţi pentru traversare ilegală a frontierelor, cele mai multe provenind de la graniţa cu Croaţia.


Doar opt persoane traversaseră ilegal graniţa cu Serbia.

De la începutul anului, 373.490 de imigranţi au pătruns în Ungaria ilegal prin frontiera zonei Schengen, provenind din Croaţia sau Serbia. Poliţia ungară a deschis dosare împotriva a 703 persoane pentru încălcarea frontierelor, inclusiv pentru 22 de persoane care au avariat gardul de la frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.