Mitropolitul Banatului, despre criza refugiaţilor: „Trebuie să facem tot ce e posibil...

Mitropolitul Banatului, despre criza refugiaţilor: „Trebuie să facem tot ce e posibil ca Mării Mediterane să nu i se spună SICRIUL dintre Africa şi Europa”. Cum vrea mitropolia să-i ajute pe imigranţi

0
DISTRIBUIȚI

mitropolitul ioan selejan (5)

Mitropolia Banatului are de gând să rezolve una dintre cele mai mari nevoi a refugiaţilor care vor ajunge în România. IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a anunţat, astăzi, că nu doar că a vizitat taberele pregătite pentru refugiaţi de la graniţă, dar şi că a aflat de la cei care coordonează aceste tabere ce nevoi au imigranţii. Astfel, IPS Ioan Selejan a aflat că cel mai important lucru de care mamele şi copiii vor avea nevoie este laptele praf.

Prin urmare, mitropolitul Banatului nu a stat pe gânduri şi a discutat cu reprezentanţii mai multor confesiuni şi culte din Timiş, în încercarea de a organiza o acţiune comună de strângere de alimente, şi nu numai. „Am identificat un spaţiu generos pentru depozitarea alimentelor şi hainelor. Am vorbit cu preoţii, mai ales de pe zonele de frontieră, să aducă un spirit de pace şi de înţelegere, să-i vadă pe refugiaţi ca pe nişte oameni ai durerii, nu ai răzbunării”, a declarat IPS Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului a participat, în această dimineaţă, la seminarul „Bisericile Creştine din Europa răspunzând fenomentului migraţiei”, care a avut loc la sediul mitropoliei din Timişoara.


Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România, care este dispusă să ajute migranţii care ajung în Timişoara şi în ţară.

IPS Ioan Selejan a ţinut şi un discurs la începutul seminarului, în care a explicat de ce este bine să-i ajutăm pe refugiaţi. „S-a schimbat puţin politica referitoare la migraţie, se doreşte să se sprijine cât mai mult taberele din Turcia, Libia, Iordania, să se îndrepte ajutoarele acolo pentru a stabiliza populaţia unde Dumnezeu i-a rânduit fiecărui popor să trăiască. Nu este mai bine ca acasă nicăieri în lume. Sunt convins că niciun refugiat nu va avea o satisfacţie spirituală deplină în altă parte în lume decât acolo unde a rânduit Dumnezeu să vadă întâi lumina zilei, în ţara lui”, este de părere IPS Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului s-a arătat încântat de faptul că în taberele pregătite pentru refugiaţi de la graniţă au fost instalate chiar şi corturi pentru rugăciune. Ceea ce reprezintă un semn că religia le este respectată. „Majoritatea imigranţilor sunt tineri, care şi-au lăsat părinţii înlăcrimaţi în ţările lor. Suntem la limitele dintre dramă şi tragedie. Ar trebui să facem tot ce este posibil ca Mării Mediterane să nu cumva să i se spună sicriul dintre Africa şi Europa. Ar trebui să ne punem în situaţia acestor refugiaţi şi cred că atunci îi vom judeca altfel”, a conchis mitropolitul Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.