Angajații Direcției Fiscale din Primăria Timișoara, PROTEST în plenul consiliului local. De...

Angajații Direcției Fiscale din Primăria Timișoara, PROTEST în plenul consiliului local. De ce nu li s-au mărit salariile, în ciuda prevederilor legale UPDATE 2 Cum au votat aleșii

8
DISTRIBUIȚI

consiliu local11_resize

Nemulţumirile angajaţilor din Primăria Timişoara vizavi de modul în care sunt trataţi de edilul-şef Nicolae Robu încep să fie exprimate public. În acest sens, câteva zeci de angajaţi de la Direcţia Fiscală au venit astăzi la plenul Consiliului Local Timişoara, la sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, pentru a protesta vizavi de faptul că momentan pentru angajaţii Direcţiei încă nu a fost pusă în practică o decizie care prevede mărirea salariilor cu 12%. Un reprezentant al protestatarilor a explicat că decizia trebuia pusă în practică din luna august fiind un act executoriu, însă din discuţiile cu conducerea municipalităţii s-ar fi dat se înţeles că decizia nu a fost pusă în practică pentru că era necesar ca primarul Nicolae Robu să semneze o dispoziţie, care nu a fost emisă încă. Angajaţii susţin că dacă situaţia nu va fi îndreptată se vor adresa justiţiei pentru a convinge municipalitatea să le acorde drepturile care li se cuvin. Problema însă ar putea fi rezolvată astăzi, pentru că în cadrul plenului se va vota un proiect care prevede mărirea salariilor angajaţilor de la Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara.

UPDATE Scandal în plenul CLT la discuţia pe tema majorării salariilor angajaţilor de la Direcţia Fiscală din Timişoara. Primarul Nicolae Robu a admis că nu a dorit să facă majorarea prevăzută de lege, argumentând că „eu am considerat că trebuie să facem şi o anumită echitate în structurile primăriei conexe. Vă dau doar două cifre. Salariul mediu, inclusiv contribuţiile angajatorului, în Primăria Municpiului Timişoara este de 3.691 de lei, şi la Direcţia Fiscală de 4.192 lei. Este o diferenţă mare şi e greu de explicat oamenilor de ce e o asemenea diferenţă pentru că până la urmă activitatea este comparabilă.


Nu există dificultăţi speciale în munca de la Direcţia Fiscală faţă de cea de la celelalte direcţii ale PMT. (…) Este legiferat că salariile le stabileşte ordonatorul de credite, nu CLT”.

Primarul a mai precizat şi că la vremea emiterii ordononanţei ar fi trebuit ca Direcţia Fiscală să aibă prevăzuţi bani în buget, dar că acele sume nu existau. Robu nu s-a abţinut nici să atace direcţia condusă de Bodo, de altfel singurul director care a avut curajul să i se împotrivească atunci când a făcut promisiuni fără acoperire. „La Direcţia Fiscală din Timişoara sunt de trei ori mai mulţi angajaţi decât la structura similară din Cluj Napoca. Noi putem să facem o astfel de analiză şi să vedem până în pânzele albe şi pe ce se justifică să avem o direcţie separată, structurile de funcţionare şi care e plusul de eficienţă în comparaţie cu cea pe care o au structuri comparabile din alte municipii”, a spus edilul-șef.

Consilierul PSD Alfred Simonis a comentat că „discrepanţa dintre direcţii nu mi se pare atât de mare. Activitatea, deşi este comparabilă, nu este egală. Nu o să intri în analiză care direcţie munceşte mai puţin, dar eu am un principiu: dacă în urma tăierilor din 2012, acum, avem posibilitatea ca aceste sume să fie majorate, cred că ar trebui să o facem indiferent de faptul că asta îmi place mie sau nu”.

După ce angajaţii direcţiei au aplaudat în plen intervenţia lui Simonis şi au strigat să li se dea banii, că nu sunt banii edilului Robu, primarul a făcut o criză de nervi şi a ţipat că „la noi totul pentru noi, nimic pentru alţii. Nu vă e ruşine să daţi spectacolul ieftin de aici? Nu vă e ruşine? Asta e atitudine de funcţionar public, să veniţi să aplaudaţi ideea de a vi se majora salariile?”.

UPDATE 2 Proiectul iniţiat de Alfred Simonis a picat la vot, cu toate că directorul Bodo a explicat că există bani pentru a efectua măririle respective de salarii şi a adus cu el o listă care arătat că veniturile angajaţilor direcţiei pe care o conduce sunt mai mici. Au fost împotriva proiectului consilierii toţi consilierii PNL, cu excepţia Mariei Saracan şi a lui Radu Dimeca, care s-au abţinut, la fel ca şi independentul Adrian Orza.

8 COMENTARII

 1. Robu esti un gunoi patetic si ordinar!!!Unde au existat banii la celelalte directi pentru marirea de 12% ?la niciuna!!!Ordinar imgamfat ce esti,bine ca pentru TOATE celelate directii au fost bani!Hai sa fim cu cartile pe fata:de unde ai avut bani pentru norma de hrana la politia locala si mai ales pentru marirea acesteia la valoarea actuala de 990 lei?Valoarea initiala find de 724 de lei?!De unde ai avut bani pentru combustibilul consumat in exces de aceeasi directie ,dar care se bucura de grija ta paterna?De unde ai gasit bani pentru restul oamenilor din PMT in ideea ca nici o directie nu avea bani prevazuti in acest scop? Esti bun de pus la racoare sclavule!
  Oricum te asteapta un proces din care o sa iesi mai rau decat sifonat si nici o vopsea nu te mai repara.Curtea de conturi iti bate curand la usa ghiolbane!

 2. Adica un liberal, vorbeste de echitate profesionale SALARIALA si in esenta sociala?? Tovarase Primar liberal, ati gresit doctrina! Asta asa in contrapartida la argumentele tovarasie dvs. In orice regim capitalis, liberal asta este ceea ce face diferenta tovarase Primar. Va ordon sa NU MAI AFIRMATI VALORI LIBERALE. NE FACETI DE RUSINE pe noi cei care achiesam in mod real la aceste valori SI INTINATI MEMORIA BRATIENILOR!!!
  In alta ordine de idei, tovarase primar DACA LEGEA PRIVESTE PE TOTI ANGAJATII DIN ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA, TOTII ACESTIA FIIND BENEFICIARII LEGII, FARA EXCEPTIE, CINE TE CREZI DE ITI PERMITI APLICAREA ACESTIEA IN MOD DISCRETIONAR, DISCRIMINATORIU? CREZI CA DETII ASEMENEA PREORAGATIVE? NU TU ERAI ALA CARE VENEA SI SPUNEA PRIN NOTE INTERNE CA LEGEA PRIMEAZA FARA EXCEPTIE SI CA ESTI PRIMUL CARE O VA RESPECTA INDIFERENT CA E PE PLAC SAU NU? OARE ASA INTELEGI SA RESPECTI UN PRINICPIU FUNDAMENTAL DE DREPT, CONSACRAT IN CONSTITUTIE ANUME EGALITATEA TUTUROR IN FATA LEGII? ASTA O FI OARE MODUL IN CARE INTELEGI SI RESPECTI STATUL DE DREPT? ATUNCI SISTEMUL TAU DE VALORI ESTE DEPARTE DE CELE LIBERALE SI DEMOCRATICE.
  INTREBARE: ESTI DE ACORD CU PCT 8 DIN PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA?

 3. Domnule asa zis „primar” Robu, spun „asa zis” pentru ca nu doriti sa va asumati nici o raspundere pe care in mod normal un coordonator de credite trebuie sa si-o asume conform legii, sunteti coordonator de credite si decizia se afla in „pixul” dumneavoastra numai cand va este convenabil.
  Va aduc la cunostinta faptul ca Primaria Timisoara nu este Politehnica Timisoara. Ati fost obisnuit sa fiti periat si adulat atata vreme incat vi se pare inacceptabil ca subalternii dumneavoastra sa aiba tupeul sa isi ceara deschis drepturile legale care li se cuvin. Sustineti cu tarie echitatea unde in contextul majorarii salariilor angajatiilor nerusinati ai Directiei Fiscale, ati tinut cont de echitate? Echitatea era sa primeasca toata lumea acea majorare de 12% nu doar partea stabilita de dumneavoastra, ca nu sunteti deasupra legii, faceti discriminare si ne ametiti cu echitatea. Pe acei nerusinati angajati ai Directiei Fiscale la care nu doriti sa le mariti salariile nici nu ii cunoasteti, stiu din surse sigure ca nu ati avut curiozitatea, ca sa nu zic bunul simt sa ii vizitati desi sustineti ca Directia Fiscala nu ar trebui sa fie cu personalitate juridica separata ci sa apartina Primariei municipiului Timisoara. Nu stiti cu ce probleme se confrunta, mai mult decat atat, habar nu aveti care este cuantumul real pe care le primesc lunar. Asa ca nu consider ca acesti angajati care au avut nerusinarea sa isi ceara drepturile pericliteaza imaginea institutiei, ci dumneavoastra care sunteti la ora actuala, mascarici national. La multi ani si la mai mare salariului dumneavoastra de 5000 de euro domnule Robu.

 4. Domnule Primar, sunt unul din „nesimtitii” care au indraznit sa va sfideze ratiunea cerandu-si dreptul legal. Afirmati statul de drept si respectul fata de lege, ne transmiteti note interne prin care solicitati sa respectam legea, CAND DVS. MANIFESTATI O DESCONSIDERARE FATA PRINCIPIILE STATULUI DE DREPT.
  VA INTREB, DOMNULE PRIMAR CARE SUNT PREROGATIVELE FUNCTIEI DVS. CARE SA VA PERMITA SA APLICATI DISCRETIONAR, DISCRIMINATORIU O LEGE CE SE ADRESAZA TUTUROR ANGAJATIILOR DIN ADMINISTRATIA PUBLICA FARA EXECEPTIE?
  OARE ACESTA ESTE MODUL DVS. DE RESPECTA UNA DIN NORMELE ESENTIALE ALE CONSTITUTIEI CARE STATUEAZA EGALITATEA IN FATA LEGE?
  Argumenetati refuzul dreptului nostru prin prisma muncii si salarizariI, invocand echitatatea muncii si a slariului sau cu alte cuvinte echitatea profesionala si sociala desi pretindeti sitemul de valori LIBERALE? ATI GRESIT DOCTRINA, DOMNULE PRIMAR!! ASTFEL DE ARGUMENTATII SE FOLOSEAU ACUM MAI BINE 25 DE ANI, INTR-UN REGIM PENTRU A CARUI RASTURNARE PARINTII MULTORA DINTRE „NESIMTITII” CARE AU INDRAZNIT SA VA SFIDEZE SI-AU RISCAT VIATA TOCMAI PENTRU CA PERSOANE, PRECUM NICOLAE ROBU, SA POATA CANDIDA LA FUNCTII IN STAT IN MOD LIBER IAR „NESIMTITI” PRECUM SUBSEMNATUL SA AIBA GARANTIA EXERCITIULUI DREPTURILOR SALE!!!
  DA DOMNULE PRIMAR, AM INTELES CA ATUNCI CAND LEGEA VA ESTE POTRIVNICA (CAZUL POLI, CAZUL STIMULENTELEOR SALARIALE ACORDATE NELEGAL LA ANGAJATII DIN ALTE STRUCTURI ALE PMT, CAZUL FISELOR DE CALCUL PRIVIND VALORIFICAREA PATRIMONIULUI MUNICIPIULUI, CAZUL RETROCEDARILOR IMOBILIARE SI MULTE ALTE CAZURI) „LEGEA ESTE INCORECTA, NECLARA ETC”, IAR IN FATA UNEI DISPOZITII LEGALE EVIDENTE SI CLARE PRECUM CRISTALUL (TERMEN PE GUSTUL DVS.) „LEGEA NU ESTE ECHITABILA”.
  DIN PACATE, LASAND LA O PARTE ASPECTELE DE FACTO SI CELE LEGALE VIZAND DREPTUL NOSTRU LA MAJORAREA SALARIULUI, PERSONAL CONSTAT DIN PARTEA DVS. O ATITUDINE LEGATA DE PRENUMELE DVS, NICOLAE, PREDESTINAT DICATUTRII, ACEASTA FIIND CHESTINUEA CARE MA INGRIJOREAZA CEL MAI MULT ATAT DIN CALITATE DE FUNCTIONAR AL ADMINISTRATIEI PUBLICE DAR MAI ALES DIN POSTURA DE CETATEAN AL MUNICIPIULUI TIMISOARA.

 5. Nu mai sunt bani si pentru Directia Fiscala pentru ca s-au cheltuit toti pe taberele la mare pe care le organizeaza PMT la mare de doi ani incoace pentru angajatii ,,buni ” din PMT si pentru familiile acestora? Acolo nu e vorba de banii publici ?Ce aviz juridic exista pentru asa -zisele cursuri de formare profesionala la Mamaia?Ce valoare are pentru Primarul Timisoarei o Hotarare de Guvern?

 6. A uitat dl.Primar cum in 2012 semna cu sindicatul din Pmt un asa zis Acord (fara valoare juridica de altfel, praf in ochi pentru fraieri) prin care promitea angajatilor din Primarie salarii mai mari prin semnarea unui contract colectiv de munca ce ar fi prevazut bani in plus la salariu, chiar daca acest lucru era interzis la momentul acela, Legea Dialogului Social nepermitand acest lucru. Acel acord nu a avut scop electoral ci scop electoral a avut faptul ca oamenii au venit in plen sa vada ce se intampla?
  Sedintele Consiliului Local sunt publice si orice cetatean al orasului poate sa asiste fara sa fie jignit si sa i se strige tot felul de absurditati.

 7. Domnule Primar, sunt unul din “nesimtitii” care au indraznit sa va sfideze ratiunea cerandu-si dreptul legal. Afirmati statul de drept si respectul fata de lege, ne transmiteti note interne prin care solicitati sa respectam legea, CAND DVS. MANIFESTATI O DESCONSIDERARE FATA PRINCIPIILE STATULUI DE DREPT.
  VA INTREB, DOMNULE PRIMAR CARE SUNT PREROGATIVELE FUNCTIEI DVS. CARE SA VA PERMITA SA APLICATI DISCRETIONAR, DISCRIMINATORIU O LEGE CE SE ADRESAZA TUTUROR ANGAJATIILOR DIN ADMINISTRATIA PUBLICA FARA EXECEPTIE?
  OARE ACESTA ESTE MODUL DVS. DE RESPECTA UNA DIN NORMELE ESENTIALE ALE CONSTITUTIEI CARE STATUEAZA EGALITATEA IN FATA LEGE?
  Argumenetati refuzul dreptului nostru prin prisma muncii si salarizariI, invocand echitatatea muncii si a slariului sau cu alte cuvinte echitatea profesionala si sociala desi pretindeti sitemul de valori LIBERALE? ATI GRESIT DOCTRINA, DOMNULE PRIMAR!! ASTFEL DE ARGUMENTATII SE FOLOSEAU ACUM MAI BINE 25 DE ANI, INTR-UN REGIM PENTRU A CARUI RASTURNARE PARINTII MULTORA DINTRE “NESIMTITII” CARE AU INDRAZNIT SA VA SFIDEZE SI-AU RISCAT VIATA TOCMAI PENTRU CA PERSOANE, PRECUM NICOLAE ROBU, SA POATA CANDIDA LA FUNCTII IN STAT IN MOD LIBER IAR “NESIMTITI” PRECUM SUBSEMNATUL SA AIBA GARANTIA EXERCITIULUI DREPTURILOR SALE!!!
  DA DOMNULE PRIMAR, AM INTELES CA ATUNCI CAND LEGEA VA ESTE POTRIVNICA (CAZUL POLI, CAZUL STIMULENTELEOR SALARIALE ACORDATE NELEGAL LA ANGAJATII DIN ALTE STRUCTURI ALE PMT, CAZUL FISELOR DE CALCUL PRIVIND VALORIFICAREA PATRIMONIULUI MUNICIPIULUI, CAZUL RETROCEDARILOR IMOBILIARE SI MULTE ALTE CAZURI) “LEGEA ESTE INCORECTA, NECLARA ETC”, IAR IN FATA UNEI DISPOZITII LEGALE EVIDENTE SI CLARE PRECUM CRISTALUL (TERMEN PE GUSTUL DVS.) “LEGEA NU ESTE ECHITABILA”.
  DIN PACATE, LASAND LA O PARTE ASPECTELE DE FACTO SI CELE LEGALE VIZAND DREPTUL NOSTRU LA MAJORAREA SALARIULUI, PERSONAL CONSTAT DIN PARTEA DVS. O ATITUDINE LEGATA DE PRENUMELE DVS, NICOLAE, PREDESTINAT DICATUTRII, ACEASTA FIIND CHESTINUEA CARE MA INGRIJOREAZA CEL MAI MULT ATAT DIN CALITATE DE FUNCTIONAR AL ADMINISTRATIEI PUBLICE DAR MAI ALES DIN POSTURA DE CETATEAN AL MUNICIPIULUI TIMISOARA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.