Călin Popescu Tăriceanu, la Timişoara: „România este o voce nesemnificativă în UE”....

Călin Popescu Tăriceanu, la Timişoara: „România este o voce nesemnificativă în UE”. Cum am putea ajunge a șaptea putere economică a Europei şi ce spune preşedintele Senatului despre regionalizare

0
DISTRIBUIȚI

calin popescu tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat, astăzi, la Timişoara. De dimineaţă, preşedintele Senatului a prezentat proiectul „România – a 7-a Putere Economică a Europei” la Universitatea de Vest din Timişoara, apoi a ascultat ofurile a zeci de oameni de afaceri din judeţul Timiş. La cele două evenimente a participat şi Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. La finalul celor două întâlniri, Călin Popescu Tăriceanu a oferit detalii, în cadrul unei conferinţe de presă, cu privire la proiectul prin care ţara noastră ar putea ajunge în topul statelor din Europa dezvoltate economic. Preşedintele Senatului crede că acest lucru s-ar putea realiza doar dacă toate forţele societăţii s-ar coagula, iar preşedintele Iohannis ar putea contribui la asta.

„Actualul preşedinte se remarcă net faţă de predecesorul său. Mi-aş dori ca actualul preşedinte al României să se pună în fruntea acestui pluton care ar conduce spre atingerea proiectului.


Preşedintele are posibilitate de a coagula forţele societăţii, este un moderator între societate şi puterile statului. Îmi doresc ca România să devină o putere economică, să aibă un cuvânt de spus în problemele politice. România este o voce nesemnificativă în Uniunea Europeană. Dacă am ajunge a şaptea putere economică a Europei, asta ar înseamna un nivel de trai mai bun. Cetăţenii sunt preocupaţi, în primul rând, de a avea câştiguri cât mai bune”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, preşedintele Senatului a precizat că reducerea TVA-ului la alimente este o măsură salutară, ale cărei efecte benefice se vor vedea. În ceea ce priveşte proiectul prin care România ar putea să ajungă a şaptea putere a Europei, Tăriceanu a precizat că acesta s-ar putea întinde pe 20 de ani, fiind un proiect pe termen lung.

Preşedintele Senatului a vorbit la Timişoara şi despre regionalizare. „Trebuie să înţelegem dacă o facem, ce scop urmărim, de ce o facem. Am auzit spunându-se că e necesară regionalizarea pentru absorbţia mai bună a fondurilor UE, dar nu cred că acesta ar trebui să fie principalul obiectiv al regionalizării. Nu văd ce împiedică judeţele să facă o absorbţie mai mare a fondurilor europene. Mi-aş dori ca regiunile să capete mai multă autonomie, soluţiile să nu fie luate doar la Bucureşti”, este de părere preşedintele Senatului.

Întrebat dacă premierul Victor Ponta ar trebui sau nu să mai fie în fruntea Guvernului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că „eu cred că ţările care au performanţe economice mai bune, au reuşit asta şi datorită stabilităţii politice. Deci parţial am răspuns la întrebare. Apoi, într-o ţară democratică, căderea Guvernului se produce prin mijloace democratice şi nu ca urmare a unei alte acţiuni. Altă modalitate de răsturnare a Guvernului eu nu accept”.

Foto: UVT

1 COMENTARIU

  1. S-a trezit și domnul Tăriceanu, remorca PSD-ului.Nu înțeleg cum un om de dreapta poate colabora cu principiile stângii. ALDE+PSD=Interes propriu, funcții, putere.Se răsucesc în mormânt adevărații liberali.Sunt un om categoric de dreapta dar din păcate spun că reprezentanții dreptei în special marele PNL se fac de râs.Vor rămâne sub umbrela PSD-ului pentru că singuri…Vai și amar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.