Nicolae Robu către reporterul PRESSALERT.ro: „Vedeţi-vă de treabă, nu ne tragem în...

Nicolae Robu către reporterul PRESSALERT.ro: „Vedeţi-vă de treabă, nu ne tragem în şireturi, când o să aveţi cariera făcută de mine cu cinste şi cu muncă multă, atunci puteți să vă apropiaţi de şireturile mele” VIDEO

19
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 3

Criză de nervi fără precedent a primarului Timișoarei, Nicolae Robu, la adresa jurnaliștilor din Timișoara, după mai multe discuții aprinse pe tema Colterm.

După ce presa i-a cerut să facă publică lista datoriilor companiei de termoficare, primarul s-a scuzat că el nu poate cere astfel de acțiuni de la Colterm, dat fiind faptul că nu are nicio legătură cu compania în care consiliul local este unic acționar.

În schimb, edilul nu s-a sfiit să se laude că, deși prețul la gaz a crescut de când el este primar, prețul facturilor emise de companie nu a crescut. După ce i s-a atras atenția că dacă nu are nicio legătură cu compania nu poate avea nicio legătură nici cu scăderea valorii facturii sau cu păstrarea ei la același nivel, Robu a atenționat presa că nu este capabilă să înțeleagă.

„Am pretins eu vreodată că am dat vreo dispoziție de reducere a prețului? Haideți că dumneavoastră de când s-a declanșat campania aveți o atitudine foarte clară toți. Aproape. Nu îmi spuneți că ne cunoaștem de ani de zile. Am dreptul la opinie, mi-o asum, ceea ce se întâmplă în presa timișoreană astăzi vădește rea credință în foarte multe momente.


Nu generale. Nu vă convine, nu mai veniți la conferințele de presă! Scrieți aceleași neadevăruri pe care oricum le scrieți în continuare și cu asta basta. Doar nu credeți că eu mă umilesc în fața dumneavoastră. Hai să fim serioși, veniți numai cu rea intenție, puneți niște titluri de care te și crucești din ce minte pot fi generate. Nu vreau ca presa să scrie de bine, vreau să arate realităţile. Am pretins eu să mă lăudaţi vreodată? Dar nici să creaţi oraşului o imagine care nu are nicio legătură cu el însuşi, şi mie puteţi să îmi creaţi ce imagine vreţi, că eu mă bazez pe imaginea creată de realizările mele, că dacă m-aş baza pe asta m-aş lăsa de meserie”, a strigat Robu.

După ce reporterul PRESSALERT.ro i-a atras atenţia că s-a ajuns într-o situaţie penibilă edilul a replicat, „da, bravo. Vedeţi-vă de treabă, nu ne tragem în şireturi, când o să aveţi cariera făcută de mine cu cinste şi cu muncă multă, atunci puteți să vă apropiaţi de şireturile mele, până atunci pretind respect”. După ce i-am atras din nou atenția că trebuie să respecte înainte să ceară respect, Robu a spus că „haideți că nu ai prea multă treabă cu jurnalismul”. Înainte de a da declaraţii, presei Robu a spus că unor jurnalişti li s-a crescut salariul pentru a-l ataca special pe el.

Puteți urmări mai jos înregistrarea conferinței, cu acuzațiile primarului la adresa jurnaliștilor în ultimele minute.

19 COMENTARII

  1. Asa si este, primarul are dreptate! Nu am nici o treaba cu politica dar din start rezulta exact ce zice primarul din toate titlurile de stiri…

  2. Ce gunoi stradal. Primaru’ e dovada vie ca nu conteaza studiile, ci aia sapte ani de-acasa. Tovarasu’ activist de partid, pardon, domnu’ liberal RuieMobu NU are legatura cu bunul simt, cum n-au legatura vaca si satelitii. BRAVO PRESSALERT!!!

  3. Tare explicatia Primarului legat de Colterm. Oare stie domnul Primar ca parte din pretul Gigacaloriei (mai exact o treime) se subventioneaza in mod obligatoriu din Bugetul Local suma carei angajare revine exclusiv primarului IN CALITATE DE ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE??? Ca tot se prevaleaza de aceasta calitate !
    Oare a previzonat in buget aceasta subventie la care municipiul este obligat prin lege, atunci cand a proiectat a bugetul local, stiind ca proiectul de buget reprezinta o prerogativa ce apartine Primarului?
    Oare mai trebuie sa ascultam axplicatii ridicole si ….. inca 4 ani? Sper sa NU!

  4. Respectul nu se merita ci se castiga. Si din punctul meu de vedere, Robu l-a pierdut pe tot. Cel putin din partea mea si a familiei mele . Este un dictator care nu intelege ca , teoretic cel putin, vremea comunismului a trecut. Mai putin si vin noile alegeri. Si atunci o sa vedem cu totii daca este chiar asa de iubit de populatie precum crede el.

  5. Ok, m-am uitat la conferinţă. Este „penibil” într-adevăr, să mă uit o oră doar la figurile celor doi, să-mi urle în ureche glasul primarului, iar ale jurnaliştilor să le aud doar în fundal. Aş vrea să ştiu care jurnalist a pus o anumită întrebare şi, mai ales, să se întoarcă imaginea asupra celui care întreabă. Aşa se face o conferinţă de presă, fraţilor! Aşa e respectuos. Pt că vorbiţi în numele nostru, voi sunteţi noi. Vrem să vă vedem.

  6. Ei si uite cum se explica anumite dorinte ale lui Nicole fata de cei de la directia fisscala!
    Pai, in noua legislatie fiscala(noul cod de procedura fiscala, noul cod fiscal ) organele fiscale vor gestiona TVA si Profitul la regiile autonome si societatile comerciale unde autoritatile locale sunt actionari.
    Pai, cum astia de la fiscala or tot dat-o cu tot felul de nereguli de la patrimoniu, probabil ca Nicolae se teme sa nu gaseasca neregulile de la aceste societati, adica modul iresponsabil si poate chiar nelega de efectuare a cheltuielilor acestor..

  7. N am nimic cu Robu dar parca din cauza presalertului a inceput sa mi placa..Face totusi cate ceva prin Timisoara si voi jurnalistii prea pe fata il hartuiti..se vede de la o posta Dragos..Pacat ca nu va faceti decat voua rau in detrimentul lui Robu..

  8. Ce papagal defazat e Robu asta! O tot troncane cu PSD-ul. Bai petarda, esti fix la fel cu pesedistii, un politruc decolorat si invechit, plin de molii, arogant si mincinos! Fara viitor, un mucegai pe fata Timisoarei!

  9. Toata presa locala (pentru ca la conferinta de presa au fost mai multe publicatii nu doar pressalert) este pesedista sau deserveste interese oculte.
    Sa fim seriosi. Cei care posteaza comenturi de lauda si preamarire la adresa primarului atunci cand acesta in mod evident jigneste si se comporta precum Nicolae din 89, fie au uitat ce inseamna sa fi condus de un lider dictator, fie nu au prins acele vremuri. Oricum observ ca masinaria PNL-PDL incepe sa se urneasca. Aceleasi figuri de stil si aceasi metoda: denigrarea presei, politizarea titlurilor de presa(ba ca psdul, ba forte oculte etc).
    E PACAT CA OAMENI CARE LOCUIESC IN TIMISOARA UNDE S-A MURIT ACUM 26 DE ANI PT A INLATURA ASEMENEA ATITUDINI PRECUM CELE ALE PRIMARULUI, GASESC SCUZE ACESTUIA SAU FAC JOCURILE ACESTUIA.
    Indiferent de provocarile jurnalistilor, o persoana de nivelul intelectual pretins de Robu Nicolae, un primar care respecta aceasta institutie, statul de drept si valorile democratice NU ARE VOIE SA SE COMPORTE DE ASEMENEA MANIERA.
    CURIOS ESTE FAPTUL CA ACEASI PRESA LOCALA ATUNCI CAND MEDIATIZA REALIZARILE PRIMARULUI ATITUDINEA ACESTUIA ERA CU TOTUL ALTA. Nu pot accepta ca edilul orasului in care traiesc sa nu tolereze discutii, intrebari legate de problemele cu care se confrunta orasul chiar daca acestea implica proiecte ale sale sau nu.

    Poate ca sunt naiv ca imi doresc o clasa politica demna, integra care sa respecte cetateanul, indifernt ca este jurnalist, intelctual, taran, muncitor etc. Consider ca aceasta ar fi atitudinea fireasca. Pana la urma oamenii astia care ne reprezinta ar trebui sa fie model in viata celorlalti. Si nu ma refer strict la Nicolae Robu ci la toti oamanii din viata politica care, atunci cand li se atrage atentia ca prezinta un comportament deviant sar in sus ca toti dracii, incep sa arunce tot felul de jigniri, isi justifica comportamentul si atitudinea pe fondul adversarilor politici sau alte scuze penibile.
    Sunt naiv ca doresc o stare fireasca, de respect, iar respectul se castiga, ceea ce nu se aplica in cazul de fata.
    Dam vina pe jurnalisti care, cu derapajele lor, totusi atrag atentia asupra anumitor aspecte din administratie care altfel nu ar putea fi cunoscute de public, si ne balacari prin comenturile postate. Macar jurnalistii au atitudine, in timp ce noi, societatea civila dormim linistiti, ne enervam ca orasul arata cum arata, ne batem in trafic, ne facem griji daca vom avea caldura sau nu, stam cu teama ca s-ar putea sa platim din buzunareale noastre investitiile ce nu se vor finaliza etc, insa fara nicio reactie, decat aceea de a ne jigni prin aceste comenturi. Nu facem altceva decat jocurile tuturor politicienilor carora li SE RUPE DE NOI.
    DIN PACATE, SPIRITUL TIMISOAREI A MURIT!! ASA CA SUNTETI LIBERI SA FACETI JOCURILE!

  10. Jenanti jurnalistii sau mai bine zis jurnalistele de la pressalert. Data viitoare vrem sa vedem fata celor care pun intrebari tampite ca sa stim pe cine sa scuipam pe strada. Faceti orasul de rusine!

  11. Mult prea penibila presa timisoreana! Doamna sau domnisoara jurnalizda are mari lipsuri, din toate punctele de vedere. Vorba dansei – PENIBIL!
    PS: CATI BANI IMPUSCATI DE LA PSD PENTRU CAMPANIA VOASTRA PENIBILA ANTI-TIMISOARA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.