MANIPULARE ORDINARĂ Unul dintre liderii „tinerilor liberi” din Timișoara acuză presa că...

MANIPULARE ORDINARĂ Unul dintre liderii „tinerilor liberi” din Timișoara acuză presa că a boicotat protestul de ieri timp de două ore

1
DISTRIBUIȚI

 

budai 3

Bogdan Budai este unul dintre liderii „tinerilor frumoşi” care protestează de două zile în Piața Operei din Timișoara și cer schimbarea clasei politice. Acesta a devenit cunoscut opiniei publice după ce a plecat să se plimbe prin Europa fără a avea bani. După mitingul de ieri, acesta a postat pe Facebook un videoclip în care încearcă să manipuleze opinia publică, susţinând că presa din Timişoara nu a transmis nimic timp de două ore despre ultima demonstraţie.

„Aseară la Timişoara ne-am dat seama ce face presa. Presa nu este liberă. La o mică acuzaţie din partea grupului că presa este politizată, ei au renunţat la a mai transmite orice dintre noi. Presa din Timişoara, pentru aproape două ore, ne-au boicotat. Ne-au spus haideţi să vedeţi că depindeţi de noi şi au plecat din rândul nostru şi nu au mai transmis nimic până în momentul marşului. În momentul acela ne-am dat seama că ei vor să ne boicoteze şi ne şantajează. Noi suntem tineri, suntem liberi”, a afirmat acesta în înregistrarea pe care a făcut-o în această dimineaţă în drum spre Cluj Napoca.

În realitate, ieri la protestul din Timişoara, când lumea era în Piaţa Operei şi discuta despre revendicări adunată în cerc, cei care s-au erijat în liderii acţiunii au cerut cameramanilor şi fotoreporterilor să nu mai stea în faţa lor „că nu ne vedem între noi şi e mai important să ne vedem între noi”.


Jurnaliştii au ieşit din cerc, dar nimeni nu a plecat de la eveniment, reporterii continuând să relateze de la faţa locului. PRESSALERT.ro ca şi celelalte site-uri au făcut live text de la faţa locului, iar TVR şi Digi 24 au transmis live din Piaţa Operei. În plus, între momentul ieşirii cameramanilor din cerc şi momentul plecării în marş nu a trecut nici măcar o oră. Mai mult, când s-a stabilit traseul organizatorii au anunţat că „mai stăm jumătate de oră ca să mai vină lumea”. Presa a relatat despre tot ce s-a cerut în piaţa, inclusiv despre reformare TVR şi CNA. Ulterior, jurnaliştii au însoţit coloana manifestanţilor pe tot parcursul acţiunii, relatând ce se întâmplă, până în ultimul moment.

Scopul acestei manipulări ordinare făcută de Bogdan Budai a fost dezvăluit chiar de acesta – „noi trebuie să ne folosim de tehnologie, de internet şi să transmitem imagini în continuu pe internet. Haideţi să ne bazăm pe noi.(….) Nu ne mai putem baza pe presă orice ne-ar spune ei. Dacă iese această nouă revoluţie, această continuare a revoluţiei, cum vor ei, va spune că e o victorie. Dacă nu va ieşi cum vor ei, ne vor acuza drept hipsteri, drogaţi şi aceleaşi poveşti din 89″.

PRESSALERT.ro va continua să relateze despre toate demonstraţiile cu obiectivitate, aşa cum a făcut-o de fiecare dată, însă nu va accepta manipulările, indiferent din partea cui vin.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.