Aproape 1.000 de amenzi pentru pietoni, bicicliști și șoferi, în această săptămână....

Aproape 1.000 de amenzi pentru pietoni, bicicliști și șoferi, în această săptămână. Pentru ce abateri s-au dat cele mai multe sancțiuni

0
DISTRIBUIȚI

agent politia rutiera cascheta pTimp de patru zile, poliţiştii rutieri au stat „geană” pe traficul din Timișoara. Oamenii legii au participat la o acțiune menită să prevină și să combată principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Urmarea: au fost aplicate 978 de sancţiuni contravenţionale participanților la trafic, 231 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De luni până joi poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.


„Astfel, au fost aplicate 978 de sancţiuni contravenţionale, 231 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 177 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost sancţionaţi 217 pietoni şi 24 de biciclişti/mopedişti care nu au respectat prevederile legale. Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 76 de permise de conducere, 42 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. Au fost reținute și permisele de conducere ale șoferilor care nu au nerespectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor. De asemenea, au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare”, transmit polițiștii timișeni. La sfârșit de săptămână poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.