Insula Ostrov din Banat ar putea fi transformată într-un mic paradis. Ce...

Insula Ostrov din Banat ar putea fi transformată într-un mic paradis. Ce trasee tematice vor fi realizate

0
DISTRIBUIȚI

moldova noua

Patru trasee tematice ar putea transforma un obiectiv turistic din Banat într-un mic paradis de la malul Dunării. Este vorba despre Insula Ostrov din judeţul Caraş-Severin, care acum este pierdută în sălbăticie. În speranţa că aceasta va deveni o atracţie pentru turişti, Primăria Moldova Nouă a propus proiectul „Ecoturismul o şansă”, ce are ca obiectiv conservarea patrimoniului natural, cultural şi promovarea zonei pe harta ecoturismului european.

„Vom realiza patru trasee tematice ecoturistice: drumul morilor de apă de pe valea râului Gramensca, traseul peşterilor (gaura cu muscă, grota haiducească, gaura chindiei, filip), traseul cascadelor de pe râul Moldaviţa şi traseul monumentelor istorice (cetatea Sf.


Ladislau, castrul roman Divici, stânca Baba Caia, movila lui Attila). Pe faleza Dunării din Moldova Nouă se vor monta panouri şi plăcuţe informative. Astfel, vom realiza un centru de vizitare în aer liber cu toate legendele şi istoriile obiectivelor turistice din Clisura Dunării, după modelul văzut în Parcul natural pădurile Cehiei din Boemia de sud-vest și care aparține de regiunea Plzeň”, transmit reprezentanţii Primăriei Moldova Nouă.

Pentru ca acest proiect să se materializeze, Primăria Moldova Nouă, în parteneriat cu Asociaţia Dunărea Moldova Nouă si RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Porţile de Fier RA, l-a înscris în competiţia „Ţara lui Andrei”, iar acum aşteaptă să afle dacă a fost desemnat câştigător. Iniţiatorii proiectului îşi propun să atragă cel puţin 200 de turişti anual şi să pună în valoare obiectivele turistice din Moldova Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.