Primul caz de extrădare din România: un urmărit internațional pentru crime de...

Primul caz de extrădare din România: un urmărit internațional pentru crime de război, care se ascundea în Timiș, a fost predat autorităților din Bosnia

0
DISTRIBUIȚI
<


p>momir savic criminal de razboi 1

Potrivit unui comunicat transmis astăzi de Inspectoratul General al Poliției Române, bărbatul, cetățean bosniac și sârb, a fost depistat la data de 1 noiembrie pe raza județului Timiș, fiind urmărit internațional de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar pe 2 noiembrie instanța de judecată a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile, precizează sursa citată.

Astăzi, Savic Grozdan, a fost escortat de către poliţiştii de la SIAS la Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti, unde a fost predat autorităţilor bosniace.

Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane, ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii forțate într-un lagăr de concentrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.