Promisiuni pesediste: anul 2016 va veni în Timiş cu bani pentru trei...

Promisiuni pesediste: anul 2016 va veni în Timiş cu bani pentru trei mari proiecte în domeniul Sănătăţii. Vezi ce spitale noi ar urma să se construiească

0
DISTRIBUIȚI

santier spitalul de copii04_resize

Anul 2016 se anunţă unul extrem de prolific în ceea ce priveşte investiţiile în Sănătate pe raza judeţului Timiş. Sau cel puţin asta promite şeful Consiului Judeţean Timiş, Titu Bojin, care spune că începând cu anul următor multe din proiectele pentru care s-a făcut lobby la Bucureşti vreme de ani buni vor fi inițiate. Mai mult, o parte din banii pentru investiţii ar urma să vină de la bugetul de stat, mai exact de la Ministerul Sănătăţii.

„Urmează în cursul lunii ianuarie să licităm Spitalul de Psihiatrie de la Județean, care așa cum știți va avea locația la Giroc. Este aprobat spațiul, sunt aprobați banii de proiectare, este aprobată suma în buget de 2.5 milioane de euro ca să putem face spitalul anul viitor, având în vedere problemele care sunt la noi de fiecare dată când discutăm de autorizații de construcţie.


Sper ca până la sfârșitul anului viitor să fie realizată Psihiatria în totalitate”, a declarat șeful CJT.

Nu numai atât, dar alte două mari proiecte vor fi începute la Timișoara în anul 2016. Este vorba despre o nouă maternitate și mult așteptatul Institut Oncologic. „Avem adresă de la minister să participăm și noi la maternitatea pe care vrem să o construim lângă Casa Austria. Sunt în discuție, se așteaptă prin Banca Mondială să primim zece milioane de euro care au fost ciupiți de la celelalte lucrări, în așa fel încât să fie și Maternitatea din Bega prinsă pentru anul viitor și sunt în jur de 40 de milioane pentru Institutul de Onocologie, care se va face de minister cu Consiliul Județean, sper să adere și primăria Timișoara și, bineînțeles, Universitatea de Medicină din Timișoara”, a detaliat Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.