Suporterii ASU Poli, la marşul tradițional în memoria eroilor de la Revoluţia...

Suporterii ASU Poli, la marşul tradițional în memoria eroilor de la Revoluţia din 1989. Ce atmosferă INCENDIARĂ au creat pe străzile orașului

1
DISTRIBUIȚI

12366105_967091346717709_1866128292296758451_o

„Cine uita e complice!” este deviza sub care în ultimii zece ani suporterii ASU Poli ies în tradiționalul marș prin care se comemorează eroii căzuți în timpul Revoluției din 1989. Iar în această seară, suporterii ASU Poli, jucătorii şi oamenii care au vrut să cinstească memoria celor care au murit la Revoluţie au ieşit din nou în stradă, în cadrul unui marş. „Pe 17 Decembrie ne vedem, ca de obicei, în stradă. Pentru ai noștri, pentru Libertate, pentru toți cei care acum 26 de ani o plăteau cu sânge vărsat pe asfaltul Timișoarei. Spiritul nostru nu ne lasă să stăm nici de această dată în case, mândria de a fi timișoreni ne împinge din nou spre Cimitirul Eroilor, pe același traseu ca în fiecare an, cu lumânări în mâini și cu speranță în inimi. Vă așteptăm alături de noi. Pentru că cine uită e complice!”, au transmis organizatorii marșului pe Facebook. Traseul pe care s-au deplasat cei peste 300 de oameni care au luat parte la evenimentele de astăzi a fost Piața Maria – Catedrala Mitropolitană – Memorialul Revoluției – Cimitorul Eroilor.

12360258_967091416717702_4529732357970386039_n

Din arsenalul celor prezenţi nu au lipsit pancartele pe care scria „Eroii nu mor niciodată” sau “Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist”.


Prima oprire a fost făcută la Catedrala Mitropolitană, acolo unde au fost aprinse lumânări. Nici În Piaţa Operei nu au lipsit momentele de pioşenie, cei prezenţi la marş rugându-se pentru memoria celor căzuţi la Revoluţia din 1989. Armosfera s-a animat pe strada Mărăşeşti acolo unde suporterii ASU Poli au aprins fumigene, iar următoarea destinaţie a fost Memorialul Revoluţiei, locaţie unde participanţii au fost avertizaţi că în prezent se munceşte din greu la ascunderea adevărului despre Revoluţia din 1989. Mulți din cei prezenți la marș au și intrat să viziteze Memorialul Revoluției, la invitația conducerii.

Mars Druckeria

Sebastian Novovic, preşedintele Druckeria, a declarat că „este deja al zecelea an în care ieşim în stradă pentru că noi considerăm că aşa trebuie să facem. Cum spuneam în fiecare an, cine uită e complice, noi vrem să păstrăm vie memoria Revoluţiei”. Legat de fumigenele aprinse de suporteri pe strada Mărăşeşti Novovic a mai spus că “e omagiul nostru, e modul nostru de a ţine vie flacăra Revoluţiei, la fel cum şi la Cimitirul Eroilor flacăra arde în fiecare zi în fiecare moment, la fel şi noi păstrăm vie flacăra Revoluţiei”. Cât despre prezenţă de la marş, liderul Druckeria subliniat că şi dacă un singur om fi prezent în stradă, ar fi de ajuns. Vă reamintim că nu mai puțin de 93 de persoane au fost omorâte la Timișoara în timpul Revoluției. Numărul victimelor se ridică la 373.

1 COMENTARIU

  1. Bravo! Jos palaria! Mai au loc in Romania asemenea marsuri? Daca nu, e foarte trist!
    Ar trebui sa ne luam revolutia inapoi de la cei ce-au deturnat-o in scop personal, iar „Proclamatia de la Timimisoara” sa fie la baza unei adevarate democratii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.