Inspectoratul Școlar Timiș, mesaj pentru părinți înainte de înscrierea în clasa pregătitoare:...

Inspectoratul Școlar Timiș, mesaj pentru părinți înainte de înscrierea în clasa pregătitoare: „Acum nu ne ocupăm de alegerea învățătorului pentru copil”. Câte clase vor fi formate în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

clasa pregatitoare

Se dă startul înscrierilor în învățământul primar, la sfârșitul lunii februarie. În județul Timiș sunt propuse pentru anul școlar următor 270 de clase pregătitoare în care pot fi înscriși 5.698 de prichindei. Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, le transmite părinților din județ că în primăvara acestui an au loc doar înscrierile în învățământul primar, nu și repartizarea micuților la clase, la învățători.

„Părinții trebuie să știe că în perioada imediat următoare ne ocupăm doar de înscrierea propriu-zisă a copilului, nu de repartiția la clasă, nu întocmim niciun fel de liste.


Nu ne ocupăm de alegerea unui cadru didactic care să-l îndrume pe copil pe parcursul învățământului primar, ci pur și simplu doar de înscrierea efectivă a lor. Repartiția la clase se va întâmpla în luna septembrie, înainte de începerea anului școlar”, a explicat Aura Danielescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș a ținut să precizeze că încă nu se știe exact calendarul înscrierilor în învățământul primar, asta pentru că acesta se află în dezabatere publică. Dar dacă va fi menținută metodologia de anul trecut, vor fi organizate două etape de înscrieri.

„Una dintre etape va avea trei faze, ceea ce înseamnă că vor fi înscriși cu prioritate elevii care aparțin circumscripției școlare. Ulterior, locurile rămase libere vor putea fi ocupate pe baza unor criterii specifice de elevi care nu aparțin de circumscripția școlară. În faza a treia are loc revenirea în circumscripție a celor care nu au fost admiși la unitatea de care nu aparțineau, dar care au optat pentru revenirea la școala de circumscripție. Sunt niște etape care nu trebuie să-i îngrijoreze pe părinți. ISJ Timiș este obligat să cuprindă toți elevii care îndeplinesc vârsta standard de a intra în clasa pregătitoare, în învățământul primar”, a conchis Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.