Primarul Nicolae Robu „LATRĂ” la adresa PSD, pe subiectul câinilor vagabonzi. Cum...

Primarul Nicolae Robu „LATRĂ” la adresa PSD, pe subiectul câinilor vagabonzi. Cum va salva un căţel de la moarte UPDATE Reacția social-democraților

4
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 12

PSD este vinovat pentru nemulţumirea cetăţenilor în legătură cu decizia Primăriei Timişoara de a da liber la eutanasierea câinilor comunitari din adăpostul Danyflor – aceasta este concluzia la care a ajuns primarul Nicolae Robu, în această dimineaţă.

„Asistăm la o nouă isterie provocată de PSD, acest partid IRESPONSABIL, care a dovedit definitiv, că nu se poate schimba decât din rău în mai rău, că nu e în stare să facă decât rău României și comunităților locale, în toate modurile posibile: prin jaful pe care-l practică, prin încercările de discreditare a însăși ideii de lege, prin intoxicări informaționale, prin manipulare, etc. SPER CA TIMIȘORENII SĂ-L SANCȚIONEZE LA VOT, înțelegând, cei care l-au simpatizat și poate încă îl simpatizează – oameni pe care eu îi respect și le respect opțiunea de stânga, știind că și ei mă respectă și-mi respectă opțiunea de dreapta și mi-au și dat votul în 2012 -, cum am înțeles și eu cu ocazia tristei experiențe numită USL, că acest partid este nedemn de încredere, că nu face decât rău, că nu excelează decât la a-i ademeni pe oameni, pentru a se folosi apoi de suportul lor dat de ei cu bună credință în demersurile sale total străine interesului public”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

După ce a clarificat că legea îl obligă se dea liber eutanasierii câinilor din adăpostul Danyflor pe motiv că nu se mai pot cheltui bani publici pentru întreţinerea lor, Robu a subliniat că „ce a făcut Primarul a fost doar că ȘI-A ÎNDEPLINIT OBLIGAȚIA LEGALĂ de a stabili pentru diferite persoane din aparatul de specialitate, diferite responsabilități. «UNDA VERDE LA EUTANASIERE» nu a dat-o Primarul, e dată de LEGE! Iar PRIMARUL TIMIȘOAREI RESPECTĂ LEGEA! DOAR PSD SE VREA, ÎN TOATE OCAZIILE, MAI PRESUS DE LEGE!”. Nu numai atât, dar Robu a anunţat şi că a decis să adopte un câine din adăpostul public.

Edilul şi-a încheiat pledoaria de pe Facebook subliniind că „în Timișoara siguranța cetățeanului e și ea UN LUCRU NENEGOCIABIL, dragostea și grija de oameni fiind infinit mai mari decât dragostea și grija de orice, inclusiv de câini.


TIMIȘOARA NU SE VA ÎNTOARCE, CÂTĂ VREME EU VOI FI PRIMAR, LA CEEA CE A FOST: UN ORAȘ CU CÂINI PESTE TOT -MAJORITATEA ÎN HAITE! (…) Evident, ca om rațional ce sunt, ca iubitor de natură, de tot ce-i viu, de câini în special – făpturi atât de frumoase! -, îmi doresc ca asigurarea siguranței cetățeanului să nu incumbe eutanasierea. Dar dacă iubitorii de câini, dincolo de vorbe, nu-și asumă responsabilități și nu depun eforturile concrete pe care le presupune soluționarea problemei, SE AJUNGE, INEVITABIL, PRIN PREVEDERILE LEGII, LA EUTANASIERE!”

Legea 258/2013, care detaliează cum ar trebui să funcționeze programele de gestionare a câinilor fără stăpân, specifică, la Articolul 8, că patrupedele nervendicate sau neadoptate din adăposturi vor fi eutanasiate „în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacitățile de cazare și disponibilitățile bugetare. Acest termen poate fi modificat motivat”. „Legea Ionuț” poate fi consultată AICI.

UPDATE Social-democrații au răspuns acuzațiilor primarului Robu tot prin intermediul rețelei de socializare. „Am asistat în această dimineaţă la o nouă criză de isterie, demnă de un halat de forţă, a primarului Nicolae Robu. Paranoia merge atât de departe încât, în micimea gândirii sale cu sens unic, consideră că PSD este vinovat pentru orice: dacă plouă, dacă ninge, dacă lumea este nemulţumită de deciziile pe care dânsul le ia etc. Orice ar fi, PSD-ul e de vină. Tupeul cu care Nicolae Robu vorbeşte de aplicarea legii depăşeşte orice limită, primarul uitând că a încălcat legea când a dat vreo 35 de milioane de lei jucăriei sale ACS Poli Timişoara, iar ultimele anchete de presă ne fac să credem că a mai încălcat-o şi când şi-a cadorisit prietenii de concedii cu terenuri. Există două soluţii pentru rezolvarea problemei câinilor: adopţia sau construirea unui adăpost cu o capacitate mai mare. Dar, nu, primarul nici nu ia în considerare aşa ceva, spunând că nu are alocaţi bani de la buget. Păi dacă nu ar fi fost prevăzute 17 milioane de lei pentru studii de fezabilitate (în traducere liberă, puşculiţa de partid), poate că acum nu am fi fost puşi în situaţia ca dispoziţia primarului să fie una sinistră: câini omorâţi”, a scris consilierul local Alfred Simonis.

4 COMENTARII

 1. de USL a auzit acest primar ? nu USL a votat aceasta lege jegoasa ? bine ca dai bani publici la sport .cand e vorba de furat din banii publici nu-i nicio problema .

 2. Ce poţi să mai spui? Că festivalul de circ de la Monaco ar trebui mutat la Timişoara? Problema câinilor comunitari este una care ţine strict de administraţia locală, de buna gospodărire a urbei. Încă nu s-a văzut vreun câine purtător de carnet de partid în coadă (indiferent de culoarea acestuia). Ai mai putea să strigi: Medicamentele, aduceţi-i medicamentele!
  E penibil şi grotesc…
  Interesant este că doar la presiunea comunităţii autoritatea e forţată să dezvăluie faptul că legea nu obligă (după cum a apărut în presă ieri un neadevăr atribuit vicelui) ci că totul ţine de resurse/buget.
  Tot la fel de interesant este că fondurile pe 3 ani au fost păpate în doar un an şi câteva luni cu tot cu donaţiile de zeci de mii de euro către Danyflor şi faptul că PMT nu a cerut prin contract exclusivitate permiţând astfel Danyflor-ului să semneze contracte similare cu multe dintre localităţile limitrofe Timişoarei. Da, parte din câinii din Danyflor (cazaţi şi hrăniţi pe banii PMT) nu sunt capturaţi în Timişoara. Ca în toţi anii trecuţi (mai bine de un deceniu) Direcţia de Mediu şi cei care au făcut decontările au mers pe o bună amiciţie. Iar tot în acest răstimp nu s-a umblat la eliminarea cauzei ci doar la cheltuirea banului public pentru eliminarea/ascuderea efectului.

 3. Controlați câinii din gospodăriile oamenilor, sa fie sterilizati, sa se aplice legea si nu vor mai fi câini pe străzi. Nu eutanasiati,ei nu au nici o vină.

 4. Primarul robu ( nu merita majuscula ) m-a blocat pe facebook asa ca va rog pe dumneavoastra, cetateni ai Timisoarei sa ii transmiteti mesajul meu. Multumesc anticipat!
  Musiu primar nu te persecuta nimeni pe motive politice desi stim ca prin masura asta TU ti-ai inceput neoficial campania electorala sperand ca ai in oras mai multi care urasc cainii decat cei care ii iubesc. Stim foarte bine ca atunci cand contractul hingherilor Danyflor a expirat tu ai avut sansa sa schimbi orasul tau intr-o citadela civilizata care sa faca cinste Banatului, dar banii furati impreuna cu hingherii din bugetul Timisoarei ti-au placut mai mult si ai ales sa le mai dai un contract.
  Stim de asemenea ca:
  ● Timisoara a cheltuit in perioada 2006-2010 , 1, 139 MILIOANE EURO pentru ‘rezolvarea problemei’ prin uciderea a zeci de mii de caini….Dar „problema” inca exista pentru ca TU PRIMARE impreuna cu hingherii tai vreti sa furati aceeasi sume exorbitante si sa va petreceti concediile in tari straine!
  ● De atunci pana in prezent Primaria Timisoara a depus in conturile firmei de hingheri 16.000-17.000 de euro LUNAR!!!! La o simpla ‘vizita’ in lagarul de exterminare Danyflor se poate observa cu ochiul liber ca :
  • cainii nu primesc mancare
  • cainii nu primesc nici macar apa!!!!
  • cainii nu sunt sterilizati si sunt pusi la gramada masculi si femele, multe femele au fatat in adapost, puii au murit desigur neavand nici o sansa la viata
  • medicamentele pe care Danyflor le au in asa-zisa ‘clinica’ care e de fapt un laborator de tortura, erau TOATE expirate!!!!!
  • cainii bolnavi sunt pusi la gramada cu cei sanatosi pentru a ii imbolnavi si pe acestia, pe principiul „cu cat mor mai repede cu atât mai bine, prindem alti nefericiti de pe strada, mai furam niste bani de la buget”
  Primare nu ai avut nici o intentie, niciodata, sa opresti afacerile cu moarte! Organizatiile ti-au cerut de nenumarate ori O CAMPANIE GENERALIZATA DE STERILIZARE, ATAT PENTRU CAINII FARA STAPAN DAR SI PENTRU CEI CU STAPAN…..SI TU AI REFUZAT DE FIECARE DATA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.