Artişti români pe scena principală a festivalului Jazz TM VIDEO

Artişti români pe scena principală a festivalului Jazz TM VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Helen jazz tm
Helen vine la Jazz TM

Pe scena festivalului Jazz TM, care va avea loc în perioada 1 – 3 iulie la Timişoara, pe lângă nume cu greutate în lumea jazz-ului internațional, vor urca și artiști români recunoscuți peste hotare. Peter Sarosi, Helen și Arcuș Trio sunt cei care vor concerta pe scena din Piața Victoriei.

Peter Sarosi Quintet va concerta vineri, 1 iulie. Peter Sarosi este un artist talentat care, cu ajutorul pianului său, reușește să transmită multă sensibilitate, iar piesele lui sunt adevărate opere de artă, lucrate impecabil. Acesta este într-o continuă explorare a stilului său muzical, fapt care îl poziționează în rândul artiștilor inovatori și creativi ai scenei muzicale românești.


Helen va fi prezentă sâmbătă, 2 iulie.

Cu profesori precum Anca Parghel şi cu colegi de scenă precum Florin Răducanu, Helen – Elena Moroșanu e una din promisiunile scenei de jazz din România. A participat, alături de Florin Răducanu, la Festivalul de Jazz de la Sibiu și la Festivalul „George Enescu“, unde a cântat cu o orchestră. Acesta din urmă a fost proiectul lui şi s-a numit „Teme clasice în prelucrări moderne“. În 2008 a fost nominalizată în cadrul Galelor Jazz-ului la secţiunea „revelaţia anului“, iar în 2009, la Sibiu, a primit premiul pentru cea mai bună vocalistă de jazz.

Arcuș Trio vor fi prezenţi pe scenă duminică, 3 iulie. Cei trei membri au baze muzicale și culturale diferite, în muzica lor fiind prezentă și influența studiilor fiecăruia. Toate acestea contribuie la sunetul original care explorează noi sfere ale genului. Trupa formată din Alexandru Arcuș, Adi Stoenescu și Marcel Moldovan și-a lansat albumul de debut, Allotropy, în luna ianuarie a acestui an. Materialul discografic conține 10 melodii care reprezintă o combinație de jazz cu muzică electronică, hammond și saxofon.

Festivalul Jazz TM se va desfăşura la Timişoara în perioada 1-3 iulie 2016. Cea de-a patra ediție a festivalului va avea trei scene: în Piața Victoriei, în Parcul Justiției și în Parcul Civic, iar accesul publicului este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.