Creierul grupării care aducea migranți din Serbia a fost capturat. Vezi cine...

Creierul grupării care aducea migranți din Serbia a fost capturat. Vezi cine este

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1578249581">
vuko markovic muntenegru migranti 2
Liderul grupării care ducea migranţi din Serbia spre Germania, reţinut Foto Adrian Pîclişan

Creierul grupării care aducea migranți din Serbia în România, ilegal, a fost capturat după ancheta în cazul grupului de transfugi din Sri Lanka, Siria și Irak prinși pe fâșia verde săptămâna trecută.

Poliția de frontieră a continuat cercetările și a descoperit că cel care coordona trecerile ilegale ale frontierei de stat este un cetățean muntenegrean care a fost capturat la Moravița, în timp ce intra în România. Modul de operare a lui Vuko Markovic, în vârstă de 36 de ani, era simplu: intra în România legal, iar apoi mergea pe fâșia verde pentru a-i recupera pe migranții care treceau ilegal. Ulterior, aceştia erau transportaţi până în apropiere de graniţa cu Ungaria. Aici erau trimişi cu ajutorul călăuzelor tot peste fâşia verde şi recuperaţi din nou în Ungaria, oprindu-se apoi în Germania.

În urma anchetei, polițiștii au stabilit că muntenegreanul este creierul operațiunii care ajuta migranți din Serbia să treacă în România, iar suspectul a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Muntenegreanul Vuko Markovic a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

2 COMENTARII

  1. Aruncati o privire pe declaratiile de avere la sefii de la politia comunitara, veti vedea ce pensii au declarat fostii militieni ca au primit in 2010 si ce pensii au primit in 2015, totul se trece la misto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.