Timișorenii s-au mobilizat pentru copiii cu dizabilități. Cum îi ajută o bandă...

Timișorenii s-au mobilizat pentru copiii cu dizabilități. Cum îi ajută o bandă de alergat subacvatică să facă primii pași

0
DISTRIBUIȚI

banda de alergat subacvatica

Timișorenii cu suflet mare s-au mobilizat cu scopul de a strânge fondurile necesare achiziționării unei benzi de mers subacvatice care poate să facă minuni pentru copiii cu dizabilități. Asociația „Școala Mamei Junior” a înscris proiectul „Alergăm împreună? Tu prin parc și eu în apă?” în cadrul Timotion, un eveniment de alergare în masă în scop caritabil, iar 178 dintre participanți au fost de acord să doneze taxa de înscriere pentru susținerea proiectului.

Astfel, s-au strâns aproape 8.000 lei, dintre care 7.000 lei vor fi folosiți pentru cumpărarea acestei benzi de mers subacvatică.


„În funcţie de suma adunată, ne dorim să achiziționăm măcar una din cele două biciclete subacvatice. Acestea sunt necesare copiilor ce vin la hidroterapie, deoarece o mare parte dintre copii au musculatura slab dezvoltată, iar o bandă de mers i-ar ajuta să meargă în apă înainte de a merge pe uscat. Musculatura este mai relaxată, articulaţiile nu au presiune asupra lor, apa preluând peste 70% din greutatea corpului. Bicicleta subacvatică îi ajută foarte mult pe aceşti copii să lucreze musculatura picioarelor, la fel, fără presiune asupra articulațiilor şi este deosebit de utilă, în special copiilor imobilizaţi în scaun rulant”, explică Ioana Vârtosu, președintele Asociației „Școala Mamei Junior”.

De banca de alergare subacvatică vor beneficia peste 200 de copii cu dizabilități din județul Timiș cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani.

Evenimentul de alergare în masă în scop caritabil Timotion are loc în data de 23 aprilie, în Parcul Rozelor, de la ora 09.00. Cursele de alergare propuse sunt pentru puterile oricărui doritor, antrenat sau mai puțin antrenat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.