Milioane de lei de la Guvern pentru ca peste 1.300 de elevi...

Milioane de lei de la Guvern pentru ca peste 1.300 de elevi cu deficiențe din Timiș să învețe în școli alături de ceilalți copii. Cum vor fi ajutați

0
DISTRIBUIȚI

copii-handicap-740x360În premieră, Guvernul a aprobat, ieri, un proiect prin care a alocat fonduri pentru sprijinirea copiilor, elevilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale din județele din întreaga țară, integrați în învățământul de masă. Astfel, pentru acest an, a fost alocată suma de 68 milioane lei pentru susținerea integrării a 27.350 de copii aflați în această situație. 3,29 milioane lei vor ajunge și în județul Timiș pentru sprijinirea a peste 1.300 de copii cu deficiențe.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, prin intermediul acestui proiect se urmărește încurajarea copiilor cu cerințe educaționale speciale și a celor cu deficiențe de învățare sau cu dificultăți de adaptare să frecventeze școlile de masă.


Astfel, ar avea mai multe șanse pentru integrarea lor socială și ar fi asigurat accesul egal la educație al tuturor copiilor. Banii alocați vor fi folosiți pentru asigurarea alocației zilnice de hrană, a rechizitelor școlare, a îmbrăcămintei și a încălțămintei acestor copii, pentru toate zilele de școlarizare din acest an.

Valoarea alocației de hrană zilnice este de 16,6 lei, iar a drepturilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport și materiale cultural-sportive sunt cuprinse între 498 și 844 lei pe an, în funcție de grupa de vârstă a copilului. „Prin această hotărăre, se extinde acordarea acestor drepturi şi pentru categoria copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în unităţile de învăţământ de masă, care aplică curriculumul şcolii de masă, în scopul încurajării şi susţinerii frecventării învăţământului preuniversitar şi asigurării incluziunii sociale a acestora, prin accesul la resursele bugetare ale învăţământului pentru aceste categorii de elevi”, transmite Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.