TUPEU Primarul Nicolae Robu susţine că Timişoara nu a pierdut niciun leu...

TUPEU Primarul Nicolae Robu susţine că Timişoara nu a pierdut niciun leu la proiectele cu finanţare europeană

0
DISTRIBUIȚI

robu vaporetto 13

Aproape un sfert din banii care trebuiau încasaţi de la bugetul Uniunii Europene pentru implementarea proiectelor europene vor fi plătiţi de la bugetul local. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine însă că de fapt municipalitatea nu a pierdut niciun leu. Întrebat despre suma care trebuie achitată, edilul şi-a ieşit din nou din fire la adresa reporterului PRESSALERT.ro, a fostului viceprimar Stoia și a fostului edilul Gheorghe Ciuhandu.

Câţi bani au fost pierduţi prin gestiunea lui Nicolae Robu

Conform unui articol publicat de deBanat.ro în baza unei situaţii oferite de Primăria Timişoara, nu mai puţin de 38 de milioane de lei vor trebui să fie achitate de la bugetul local pentru ca Timişoara să nu piardă 177 de milioane. Din cei 38 de milioane de lei, 13.700.000 vor merge pentru reabilitarea blocurilor, iar aproape 10 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru proiectul de Management al traficului. Trebuie spus că suma este aproape jumătate din valoarea integrală a proiectului de 23.800.000 de lei. Alte 6.600.000 de lei vor merge pentru proiectul de reabilitare a centrului istoric la secţiunea de conservare a vestigiilor.

Întrebat despre acest subiect, Nicolae Robu şi-a ieşit din fire şi a declarat că „nu există nici cel mai mic pericol.


Vor fi clar 35 de proiecte implemtate din 35 pe perioada mandatului meu. Nu există aşa ceva, nu mai tot căutaţi negativ sume care ar fi trebuit de la UE. Nu ar fi trebuit nimic, habar nu aveţi care este sistemul de finanţare a proiectelor europene. Habar nu aveţi, deşi v-am explicat, deşi capacitatea de înţelegere este redusă. O să vă mai explic că poate înţelegeţi. Dacă este clar din start că unii nu pot obţine un progres, atunci, într-adevăr, nu are rost să mă mai obosesc. Am explicat de un milion de ori, deşi a fost unul care a fost viceprimar şi nu a înţeles nimic. Aşa că ce să ne mai mirăm că unii vorbesc de bani lăsaţi. Şi chiar primar a fost unul şi nu a înţeles nimic”.

Ulterior jignirilor, primarul a explicat că pe polul european de creştere Timişoara a avut o sumă de bani care nu a fost meritul nimănui şi că banii au fost absorbiţi de cei care au fost în stare să elaboreze proiecte. „Poţi să primeşti mai mult sau mai puţin în funcţie de un număr important de parametri care întră în ecuaţie, dar e un non sens să spui trebuia să îi primeşti de undeva. Nu trebuia să îi primeşti de undeva, puteai să îi primeşti”, a lămurit Robu. Conform logicii edilului, întrucât economiile făcute la licitaţii de implementare a proiectelor sunt folosite pentru implementarea altor proiecte, nici banii care trebuie alocaţi de la bugetul local pentru finalizarea lucrărilor neeligibile din diverse motive nu trebuie consideraţi ca bani care trebuiau absorbiţi, dar nu au fost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.