Caravana Metropolis, din nou la Timișoara cu filme în aer liber. Vezi...

Caravana Metropolis, din nou la Timișoara cu filme în aer liber. Vezi programul complet

0
DISTRIBUIȚI

cinema-in-aer-liber-TimisoaraCaravana „Metropolis – Cinema în aer liber”, revine la Timișoara, cu cel mai mare ecran gonflabil din țară. Acesta va fi montat în Parcul Rozelor, pentru șase proiecții speciale, ale unor filme premiate.

În intervalul 19-24 iulie, de marți până duminică, vor fi proiectate, de la ora 21.30, șase filme de autor. Condițiile de vizionare sunt de excepție: un ecran gonflabil de 120 mp și singurul proiector digital mobil din România, de 17.000 lumeni. Filmele alese au câștigat, de-a lungul timpului, premii la importante festivaluri internaționale. Biletele costă 10 lei, respectiv 5 lei pentru elevi și studenți și pot fi cumpărate chiar înainte de proiecție.

Program

Marți, 19 iulie

Mustang (Turcia)

Regia: Deniz Gamze Erguven

Cu: Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan

Filmul a fost nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015.

Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute.

 Miercuri, 20 iulie

Dincolo de calea ferată (România)

Regia: Cătălin Mitulescu

Cu: Alexandru Potocean, Ada Condeescu

Mențiune specială a juriului Karlovy Vary IFF

Radu se întoarce din Italia după o absență de un an și își găseşte soţia total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească.


Distanța a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început.

 Joi, 21 iulie

Daneza / The Danish Girl (Marea Britanie)

Regia: Tom Hooper

Cu: Eddie Redmayne, Alicia Vikander

Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur și la 5 premii BAFTA.

Este anul 1910, iar pictorița Gerda Gottlieb așteaptă un model. Acesta întârzie să apară, așa că Gerda îl roagă pe soțul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu știe că acest eveniment minor le va schimba viețile.

Vineri, 22 iulie

Fiul lui Saul / Son of Saul (Ungaria)

Regia: László Nemes

Cu: Urs Rechn, Levente Molnár

Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016

Saul Ausländer este un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă.

 Sâmbătă, 23 iulie

Amy (Marea Britanie)

Regia: Asif Kapadia

Câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016

Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă care a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme.

Duminică, 24 iulie

Cloverfield 10

Regia: Dan Trachtenberg

Cu: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman

Michelle lasă totul în urmă – casă, iubit, inel de logodnă. Însă, curând, după un accident pe șosea, se trezește într-un buncăr subteran unde Howard o informează că a supraviețuit unui atac chimic, și că singurii alți supraviețuitori sunt el și acolitul său, Emmett.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.