Aparate de 5 milioane de euro pentru bolnavii cu cancer care sunt...

Aparate de 5 milioane de euro pentru bolnavii cu cancer care sunt tratați la Spitalul Municipal Timișoara. De unde vin banii

1
DISTRIBUIȚI

municipal

Bolnavii care suferă de cancer din tot vestul țării și care ajung la Spitalul Municipal Timișoara vor fi mai tratați mai eficient. În primăvara anului viitor, în capitala Banatului vor sosi patru echipamente medicale de radioterapie de ultimă generație, în valoare de aproape cinci milioane de euro.

Este vorba de două aparate de radioterapie, fiecare costă în jur de un milion de euro, plus un simulator CT și un aparat de brahiterapie. Aparatele vor fi achiziționate de Ministerul Sănătății pentru Spitalul Municipal Timișoara, după ce unitatea medicală a fost inclusă într-un program finanțat de Banca Mondială.

„Am făcut o solicitare să intrăm în programul Băncii Mondiale pentru echipamente pentru radioterapie.


Am înțeles că suntem deja prinși în acest program, urmează în ianuarie să se deschidă ofertele. Este un program al Ministerului Sănătății în care suntem și noi cuprinși. Am solicitat două aparate de radioterapie, un simulator CT și un aparat de brahiterapie, echipamentele sunt cuprinse în programul Băncii Mondiale și sperăm în primăvară să le primim”, a declarat medicul Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

Ultimul aparat de radioterapie a fost achiziționat pentru unitatea medicală din capitala Banatului în urmă cu nouă ani. Doar în județul Timiș sunt aproximativ 15.000 de bolnavi de cancer.

1 COMENTARIU

  1. sunt de părere ca acest in acest articol frumos si corect era sa aduceți in discuție aportul fostului manager DR MAZILU, care sa implicat in mod special si urgent pentru a se achiziționa aceasta aparatura, si nu numai a face ” reclama” actualei conduceri in scopul de a promova ” concursul” ce urmeaza a se desfășura in scurt timp

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.