Medicul timişorean Dorel Săndesc, invitat în China să prezinte ca model programul...

Medicul timişorean Dorel Săndesc, invitat în China să prezinte ca model programul de finanţare a îngrijirii pacienţilor gravi din România. Vezi ce eveniment medical a avut loc și pe ce loc s-a clasat țara noastră

0
DISTRIBUIȚI

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, pressalert live timisoara

Medicul timişorean Dorel Săndesc, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a fost invitat în China pentru a le prezenta celor 6.000 de participanţi din toată lumea de la un eveniment medical cel mai important proiect al său.

Medicul a participat, în perioada 28 august – 2 septembrie, în Hong Kong, la a 16-a ediţie a Congresului Mondial de Anestezie, supranumit şi „Jocurile Olimpice ale Anesteziei”. Aici, Dorel Săndesc a prezentat, în cadrul unei conferinţe plenare, Programul Naţional de Finanţare a Cazurilor Critice, adică al acelor bolnavi care se zbat între viaţă şi moarte în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă din România. Iniţiatorul proiectului este chiar Dorel Săndesc, iar prin acesta, spitalele din întreaga ţară primesc fonduri suplimentare pentru tratarea pacienţilor gravi, numiţi şi „cazurile scumpe”.

România s-a întors cu două locuri I de la congres

„Congresul Mondial de Anestezie este organizat la un interval de patru ani. România a avut o prezenţă remarcabilă pe mai multe planuri la acest eveniment major al specialităţii noastre. Eu am fost invitat să prezint programele dezvoltate de Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă ca un model de modernizare a unei specialităţi la nivel naţional, şi anume „Acţiunea Prioritară ATI”, a declarat medicul Dorel Săndesc, pentru PRESSALERT.ro.

De asemenea, România s-a întors de la „Jocurile Olimpice ale Anesteziei” şi cu două locuri I, obţinute la competiţia de lucrări originale, care s-a desfăşurat pe 17 secţiuni.


„România a obţinut două locuri I, din cele 17, ceea ce e un rezultat foarte bun ţinând cont că o singură ţară a obţinut mai mult, China, trei locuri I. România s-a clasat pe un onorabil loc II pe naţiuni, împreună cu alte trei ţări, ceea ce reprezintă cu adevărat o performanţă doar dacă ne gândim la dimensiune şi la participare, China având undeva la 1.000 de participanţi, pe când din România au fost o mână de oameni, zece, în total”, a mai precizat Dorel Săndesc.

sandesc hong kong

Totodată, la alegerile pentru Consiliul Societăţii Mondiale de Anestezie, România a obţinut din nou unul din cele trei locuri rezervate Europei. „Practic, România şi Germania sunt singurele ţări care obţin două mandate consecutiv, într-o competiţie cu toate celelalte ţări. Astfel, Europa este acum reprezentată de Germania, Franţa şi România”, a conchis medicul timişorean.

Societatea Mondială de Anestezie este cea mai mare societate ştiinţifică internaţională de profil, având în componenţă specialişti din peste 100 de ţări din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.