Nicolae Robu se face că plouă după ce Retim a făcut plângeri...

Nicolae Robu se face că plouă după ce Retim a făcut plângeri penale împotriva consilierilor locali care nu au păstrat omerta. Ce spun pesediştii despre această situație

0
DISTRIBUIȚI

retim gunoi

Primarul Nicolae Robu nu a dorit să comenteze prea mult decizia Retim, firma de salubritate a oraşului, în care Consiliul Local Timişoara este acţionar cu 50%, care a făcut plângeri penale împotriva a doi consilieri locali PSD, Alfred Simonis şi Dan Idolu, dar şi a deputatului PSD Cătălin Tiuch. Retim îi acuză pe cei trei că ar fi divulgat informaţii secrete, care ar putea să facă firma să piardă licitaţii. Plângerea penală a Retim a fost făcută după seria de dezvăluiri a PRESSALERT.ro despre ilegalitățile flagrante la care primarul liberal Nicolae Robu a închis ochii după ce a primit o limuzină Mercedes de la această companie cu care se plimbă oriunde dorește.

Nicolae Robu: „Nu am nicio treabă cu Retim-ul”

Întrebat, astăzi, în timpul conferinţei de presă de la PNL Timiş, de plângerile penale făcute de Retim, Nicolae Robu a declarat scurt „întrebaţi la Retim, ce să vă spun eu despre asta? Nu e treaba mea.


E dreptul oricui, instanţa va analiza, va hotărî care e problema. Dacă cineva calomniază, se poate face plângere, e dreptul lui. Şi eu am fost supercalomniat, puteam să fac plângeri penale cu duiumul, dar nu am făcut. Nu am nicio treabă cu Retim-ul, aşa cum v-am mai spus, asta e doar în mintea unora”.

Pe de altă parte, consilierul judeţean PSD Călin Dobra consideră că plângerile penale făcute de Retim celor trei pesedişti reprezintă „o acţiune prin care se doreşte denigrarea colegilor noştri, un prejudiciu adus PSD pentru că am avut curaj să ieşim în faţă şi să prezentăm contractele pe care le are în derulare Retim. Ar trebui să fie o transparenţă în cadrul societăţii, şi nu informaţii secrete”.

De aceeaşi părere este şi senatorul PSD Matei Suciu, care a precizat că „e inadmisibil ca Retim, şi prin Retim consiliul local, care deţine 50% din societate, să plătească penalităţi de 10.000 lei pe zi, pentru că o staţie de compostare a gunoiului nu a fost realizată de Retim. Sunt împotriva acestor practici, nu vor putea niciodată să pună pumnul în gură presei sau celor ce suntem reprezentanţii cetăţenilor. Cele două societăţi nu au afirmat că informaţiile expuse prin mass-media sunt nereale. Majoritatea contractelor dintre Retim şi RER sunt nişte contracte păguboase, au ca scop de a aduce bani către RER şi de a îndatora şi a jecmăni bugetul local, al Primăriei Timişoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.