Răspunsul primit de la subordonați care l-a șocat pe președintele CJ Timiș....

Răspunsul primit de la subordonați care l-a șocat pe președintele CJ Timiș. Ce riscuri există în cazul Muzeului Banatului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

grindeanu coifan

O perioadă plină de provocări, dar şi de surprize ieşite din comun – aşa poate fi descrisă experienţa de care a avut parte până acum Sorin Grindeanu, ales în această vară ca şef a Consiliului Judeţean Timiş. Ajuns să facă echipă cu fost coleg de partid Titu Bojin, ex-lider al judeţului, Grindeanu a admis, la PRESSALERT LIVE, că în perioada în care a fost coleg cu Bojin la PSD Timiş au existat între ei mai multe divergenţe privind abordări sau strategii politice, însă a spus că în plan uman relaţiile au fost şi sunt bune.

„Eu am o relaţie bazată pe respect reciproc cu cei de la PMP şi cred că ştiţi toată istoria legat de modul cum am făcut această alianţă, faptul că avem o colaborare corectă, pe principii administrative care sper să dureze patru ani de zile”, a declarat invitatul. Şi totuşi, ca fost lider al CJ Timiş, Bojin nu a reuşit să implementeze niciun proiect cu fonduri europene. Grindeanu a comentat că „la toate conferinţele publice sau de presă am spus că nu există un singur vinovat. Sigur, şeful instituţiei e primul, dar nu e singurul vinovat. Am stat foarte prost, ba chiar nu am existat din punct de vedere al fondurilor europene pentru consiliul judeţean, ceea ce trebuie să se schimbe”.

Cum s-a trezit Grindeanu pus mai presus de lege la conducerea CJ Timiş

Ajuns recent în locul lui Bojin la conducerea judeţului, pesedistul s-a trezit în postura de… lider absolut. „La un moment dat apăruse ceva legat de Bastion, de partea pe care o administrăm noi. Noi am terminat în urmă cu câteva săptămâni acel contract prin care se urmăreşte implementarea acelui proiect şi partea de monitorizare, dar e o clădire monument şi nu ai voie să pui mash-uri. Şi a venit o cerere din partea unei firme private că vrea să îşi pună mash pe Bastion.


I-am chemat pe colegii mei de la Patrimoniu şi i-am întrebat care e procedura pe care o aveţi în cadrul consiliului judeţean. Se face licitaţie, anunţăm când se eliberează un spaţiu, care e procedura. Mi s-a răspuns: Cum decideţi. A fost primul meu şoc de acest tip pentru că a fost la câteva zile după ce am ajuns în funcţie. Am continuat: domnule,nu e după cum decid eu, care e procedura internă pe care o aveţi legat de un contract comercial, care e procedura care s-a făcut până acuma că nu vreau eu să inventez apa caldă. Domnul preşedinte, repetăm, după cum decideţi. Le-am cerut după aceea tot ce înseamnă legislaţie pe subiectul acesta, nu ai voie să pui chestiuni comerciale pe clădiri de Patrimoniu”, a povestit invitatul.

Grindeanu anunță că nu își dorește finalizarea lucrărilor la Muzeul Banatului cu orice risc

Preşedintele CJ Timiş a comentat şi pe marginea situaţiei lucrărilor de la Muzeul Banatului, după ce în clădirea din centrul Timişoarei a plouat în vara acestui an, iar instituţia a fost amendată. „Acolo este o telenovelă mai lungă decât serialul de pe unul din posturile de televiziune – Tânăr şi neliniştit. De vreo zece ani se lucrează. Din păcate, s-a pierdut pe vechiul exerciţiu financiar un proiect de 10.000.000 de euro pentru că nu se finalizase această lucrare începută prin 2006 cu tot felul de acte adiţionale, care cred că au ajuns vreo zece la număr şi anume consolidarea aripii de nord-vest a palatului. Eu am avut o întâlnire cu cei implicaţi, cu constructorii, cu cei de la investiţii şi cu proiectanţii toată lumea m-a asigurat că acea lucrare se va finaliza până la sfârşitul acestui an. (…) Eu cred că mai repede s-a construit Casa Poporului. S-au cheltuit circa 10.000.000 de lei. Sigur că îmi doresc să se termine acea consolidare, ca să putem depune proiecte pe fonduri europene eligibile, dar nu îmi doresc cu orice risc. Nu mergem pe repede înainte şi acoperim astfel eventuale nereguli făcute până acuma”. Întrebat dacă ia în calcul să facă o plângere penală pe tema lucrărilor de la Muzeul Banatului, Grindeanu a comentat că deocamdată totul este la limita legalităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.