Remus Steop, la prima înfrângere într-o rundă inaugurală. Dintre timișene, doar satelitul...

Remus Steop, la prima înfrângere într-o rundă inaugurală. Dintre timișene, doar satelitul lui ACS Poli a câștigat în primul weekend din C4. Vezi rezultatele

0
DISTRIBUIȚI
steop
Remus Steop (foto, centru), în dreapta secundului Orlando Trandu

Start modest pentru FC Ripensia în Liga a III-a. Eșecul cu Național Sebiș din prima etapă a fost și prima înfrângere la început de sezon din cariera tehnicianului Remus Steop. Dintre trupele timișene ale C-ului, doar ACS Poli Timișoara II s-a impus, a făcut-o chiar pe terenul echipei secunde a celor de la UTA Bătrâna Doamnă.

Remus Steop a spus după meciul cu Sebiș că e primul său eșec la debutul unui sezon, indiferent de eșalon. Printre reușitele antrenorului Ripensiei numărându-se inclusiv un 1-1 cu Dacia Mioveni din postura de ”principal” al micuței Fortuna Covaci în Liga a II-a. Ieri însă nu a funcționat nimic pentru roș-galbenii din Ciarda Roșie. Un 0-3 cu Sebișul în care toate reușitele i-au aparținut lui Dragoș Săulescu.

”Cred că a fost o zi nefericită pentru noi. Nu pot să nu remarc echipa oaspete, știam că vom avea un joc greu, cu o echipă experimentată. Dar totuși acest 0-3 nu e conform realității din teren. I-am bătut 5-1 și totuși, a fost un joc amical, dacă aș fi știut că jucăm cu ei în prima etapă, nu l-aș fi jucat 100%. Până la urmă e o victorie meritată. Greșelile au contat pentru că au fost trei goluri la trei faze care de fapt nu au arătat niciun pericol.


Săulescu e un jucător valoros, s-a descurcat extraordinar. Au reușit să-l anihileze (pe Mediop), au aglomerat mijlocul, ne-am descurcat mai greu astăzi, nu am avut suficientă maturitate, nu am câștigat duelurile unu la unu. S-au apărat bine și contraatacurile au fost de cele mai multe ori reușite. Sperăm să tragem niște concluzii pozitive. A fost un meci de debut, o oarecare presiune. Foarte mulți debutanți, mai ales cei sub 19 ani, s-a văzut o oarecare teamă la început. Aceștia sunt cei pe care am reușit să-i legitimăm, trebuie să avem încredere în ei. E prea devreme să facem așa o mare tragedie din jocul de azi. Să privim cu optimism”, a declarat Remus Steop.

Timișorenii au parte de o deplasare complicată săptămâna viitoare, joacă pe terenul Performanței Ighiu, vicecampioana seriei în ediția trecută.

ACS Poli II s-a impus în ”micul derby”

Nu a fost un weekend foarte fericit pentru trupele timișene în general. Deși câteva rezultate pot fi considerat pozitive. Precum remiza, scor 2-2, a Milleniumului Giarmata la Alba Iulia cu noua Unirea 1924. Alb-albaștrii au condus cu 2-1 prin reușitele lui Marius Călin și Sebastian Stoica, dar au fost egalați pe final. Tot vineri, CSM Lugoj a făcut 2-2 acasă, cu Performanța Ighiu. Autorii reușitelor gazdă fiind Bozian și Silaghi.

Ieri, Mama Mia Becicherecu Mic a suferit un eșec la nou promovata arădeană Lunca Teuz Cermei, 1-2, după ce Zoran Radu a deschis scorul din penalty pentru oaspeți. Fără doar și poate realizatoarea rundei 1 din Seria a IV-a a fost ACS Poli II. În duelul echipelor primite în C cu ”wildcard” prin prisma noului regulament, timișorenii s-au impus cu 2-0. Tânărul Emanuel Vasi a semnat reușitele timișorenilor. Antrenorul Adrian Stoicov a apelat în acest joc la: Smaranda – Sorescu (65′, Filip), Bocşan, Fridrich, Podină, Mailat, Oprea, Bârnoi, Vasi (83′, Codrean), Velcotă (78′, Kokora) și Pădurariu.

În celălalt joc disputat în weekend în C4, CNS Cetate Deva a cedat, 1-3, în fața Industriei Galda. Meciul CSM Școlar Reșița – Pandurii II a fost amânat pentru 20 septembrie după modificarea programului prin abandonul celor de la Vințu de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.