Klaus Iohannis consideră că doar „în anumite situații foarte speciale este bine...

Klaus Iohannis consideră că doar „în anumite situații foarte speciale este bine să existe un guvern tehnocrat”. Ce spune că ar trebui să facă un guvern inteligent

0
DISTRIBUIȚI
klaus-iohannis-la-uvt-3
Klaus Iohannis, la Timișoara. Foto: Adrian Pîclișan

Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu câteva zile, că după alegerile parlamentare din acest an nu va mai desemna un premier independent, ci unul care va reprezenta un partid politic. Astăzi, la Timișoara, președintele României a făcut câteva declarații, provocat de ziariști, prin care a dat de înțeles că nu s-a răzgândit.

„În esență, un Guvern trebuie să fie politic. Însă, în anumite situații foarte speciale, este bine să existe un Guvern tehnocrat, pentru o perioadă întotdeauna limitată în timp. Perioada 2016 – 2020 este o perioadă limitată de mandatul politic și are nevoie de un guvern politic”, a declarat Klaus Iohannis, la Timișoara.

Președintele României mai consideră că țara noastră are nevoie de un Guvern inteligent, care să înțeleagă mai multe lucruri. „Avem strategie națională în cercetare, dar mai este nevoie de o adaptare a acestei strategii pentru situații cum e acest centru (n.r.


OncoGen). Aici se face cercetare în medicină, însă autoritățile care se ocupă de acest centru încă nu sunt lămurite între ele care ce parte gestionează acest proiect de cercetare. Și e vital să avem o armonizare în cel mai scurt timp. Această corelare trebuie făcută de un Guvern smart, de un Guvern suficient de inteligent care să înțeleagă că țara nu poate fi tăiată în felii mici și fiecare felie este administrată de un minister. Trebuie să înțelegem că sunt probleme care se administrează în comun. Sunt probleme de multe ori birocratice care trebuie eliminate în zona între ministere sau între mai multe entități. Despre asta vorbim când spunem că vrem să eliminăm birocrația, simplificăm proceduri”, a mai precizat Klaus Iohannis.

În această după-amiază, președintele României a vizitat Oncogen, Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului unic în sud-estul Europei, realizat lângă Spitalul Județean Timișoara cu 12 milioane de euro, majoritatea bani europeni. Klaus Iohannis a fost surprins de facilitățile pe care le-a găsit în centrul OncoGen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.