Cum a ajuns un produs fabricat în Banat să fie chiar și...

Cum a ajuns un produs fabricat în Banat să fie chiar și pe piața din China. De ce crede Horațiu Rada că în vestul țării nu există “antreprenori adevărați” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Apa minerală AUR'A se vinde chiar și în China.
Apa minerală AUR’A se vinde chiar și în China.

“AUR’A”, apa minerală cu aur și argint, provenită din Munții Banatului, a ajuns să se vândă chiar și în China. Fabrică de apă minerală unică în România se află în localitatea Ocna de Fier, din județul Caraș-Severin, și a fost realizată de trei oameni de afaceri din Timișoara. Printre investitori se numără și Horațiu Rada, managerul Cons Electrificarea Instal, care a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a vorbi despre această apă minerală cu totul specială, și nu numai.

“Acest proiect nouă ne place să-l numim miracolul din Munții Banatului, intitulat AUR’A, un produs unic la nivel calitativ în România prin distincția alocată de Institutul Internațional de Testare a Calității de la Bruxelles. Am primit trei stele, distincția maximă, pentru apa cu aur. Este o apă naturală îmbuteliată în sticlă de sticlă”, a explicat Horațiu Rada. Omul de afaceri timișorean spune că un prim transport a ajuns deja în China. Și anume, este vorba de un container mare, de 22 de tone, adică peste 17.000 de sticle de apă minerală din Munții Banatului trimise.

Întrebat de către moderatorul emisiunii cum a ajuns acest produs pe piața din China sau Europa, Horațiu Rada a precizat că un astfel de proiect “se construiește. Trebuie să crezi în ceea ce vrei să faci, trebuie să-ți alegi echipa cu care alegi să mergi și trebuie să alegi un produs și o zonă cu totul aparte. Am crezut și cred în acest produs. E un lucru de suflet în care cred. După distincția primită la Bruxelles, noi nici nu eram pregătiți să începem o campanie de promovare. Dar lumea și-a dorit acest produs, și în special străinătatea”.

Horațiu Rada spune că a ajuns să vândă apa cu aur în China după ce un partener din această țară l-a căutat. Asta după ce produsul a fost promovat, iar apa minerala a fost prezentată chiar și într-o expoziție organizată în China.


Astfel, chinezii au fost încântați de AUR’A, iar contractele au început să apară.

Horațiu Rada consideră că în România ca să promovezi un produs nou înseamnă marketing, pe când să vii cu un produs nou în străinătate înseamnă să oferi calitate. Tocmai de aceea, omul de afaceri timișorean consideră că în România lipsesc campaniile de cunoaștere a unui produs. “Toată lumea vorbește de apa cea mai bună, dar hai să verificăm ce înseamnă un produs bun, ce să analizăm. În România se impune o campanie majoră de conștientizare a populației vizavi de ce consumă, nu doar în apă, în toată gama de produse alimentare, și nu numai. Trebuie să ne uităm mult mai atent la etichetă, să știm ce să căutăm”, este de părere Horațiu Rada.

Horatiu Rada - Cercle Royal Gaulois Bruxelles

De asemenea, omul de afaceri timișorean spune că, din punctul său de vedere, în Timișoara și în zona de vest a țării nu sunt antreprenori adevărați. “Dacă nu reușim să ne promovăm la nivel de grup, la nivel de individ, ne pierdem. Lucru care este demonstrat și în antreprenoriat. Putem vorbi în momentul de față de valori românești, de antreprenori adevărați pe piața din Timișoara și pe zona de vest? Îi număr pe degetele de la o mână. De ce? E ca și în politică. Toți își doresc să ajungă, toți ajung, iar când au ajuns, nu știu ce să facă. Se mulțumesc cu un statut, cu o insignă, cu legitimația, cu o mică facilitate, cu o excursie oficială. Dar de fapt toate sunt pe banii noștri”, crede Horațiu Rada.

În ceea ce privește apa minerală AUR’A, omul de afaceri a mai precizat că acest produs va ajunge, în viitorul apropiat, și în țările arabe. “S-a semnat pe Anglia, pe Franța, pe Germania, Cehia, Slovacia. Există și în România în magazine naturiste, în anumite localuri, cluburi și restaurante”, a conchis Horațiu Rada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.