EXCLUSIV Grădina Zoologică din Timișoara, lagăr de exterminare. Vezi câte animale au...

EXCLUSIV Grădina Zoologică din Timișoara, lagăr de exterminare. Vezi câte animale au murit în chinuri în ultimii ani

3
DISTRIBUIȚI

gradina zoologica

În urmă cu câteva săptămâni, PRESSALERT.ro prezenta în exclusivitate informaţia că una din zebrele donate de o companie din Timişoara pentru Grădina Zoologică a murit. Viceprimarul Dan Diaconu, şeful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, şi administratorul Grădinii Zoologice din Timişoara, liberalul Claudiu Chira, nu au fost de găsit pentru a confirma moartea animalului numit Shakira, însă la câteva ore distanţă municipalitatea admitea, prin intermediul unui comunicat de presă, că zebra murise. Ulterior, administraţia Robu a venit şi cu rezultatul necropsiei. Conform raportului, o „înnodare” a intestinelor zebrei a dus la o ruptură la nivelul colonului, care a provocat moartea animalului primit în dar de Zoo Timișoara.

Shakira însă nu a fost prima zebră care şi-a găsit sfârşitul la Grădina Zoologică din Timişoara. Keimoes şi-a găsit sfârşitul în aceeaşi locaţie, în anul 2013, la doar câteva zile după ce fusese primită cadou de Grădina de la Pădurea Verde. De data aceasta diagnosticul a fost pus de Nicolae Robu, care a explicat în presă şi pe Facebook că animalul a fost vinovat de propriul deces după ce a sărit în iazul de la Zoo, fiind nărăvaş. Cu toate că a captat atenţia presei şi a şocat opinia publică, moartea celor două zebre reflectă doar o mică parte din ororile care se petrec la Grădina Zoologică din Timişoara.

Conform informaţiilor primite de site-ul nostru în baza Legii 544, putem spune că Grădina Zoologică din Timişoara se dovedeşte a fi un lagăr de exterminare unde animalele nevinovate mor pe capete.


Din 2012 şi până în prezent nu mai puţin de 58 de animale şi-au găsit sfârşitul captive în cuştile de la Pădurea Verde. Păuni, cerbi, căprioare, struţi, fazani, lebede, pitoni, ponei, ratoni, chinchilla, o pisică sălbatică, maimuţe, reni sau oi sunt doar câteva din animalele care au murit la Zoo Timișoara.

PRESSALERT.ro a intrat şi în posesia rezultatelor necropsiilor, iar verdictele medicilor sunt grăitoare. Printre cauzele deceselor din ultimii ani se numără „accident mortal în perioada rutului”, „a fost atacată și omorâtă de păsări sălbatice răpitoare”, „a fost atacat și omorât de alți masculi în perioada rutului” sau, mai misterios, „politraumatisme”.

În imaginile de mai jos puteți vedea lista cu animale care au decedat la Zoo Timișoara din 2012 până în prezent, precum şi cauzele care au dus la deces, conform necropsiilor.

3 COMENTARII

  1. Cine este directorul Grădinii de exterminare?
    Cine sunt medicii veterinari angajaţi în acelaşi lagăr?
    Şeful lor ştim cine este… unul cu nume de băutură metabolizată la greu după ce e răsuflată…
    Domule Diaconu… cât de des vă duceţi copii la grădină să le arătaţi cum nu se face?

  2. Daca si vizitatorii ar fi mai civilizati si nu ar mai arunca toate prostiile la animale, gen pufuleti, chipsuri, popcorn, sau mai stiu eu ce cacat-uri…poate multe din animale nu ar fi avut probleme de genul dilatatie gastrica, gastroenterita…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.