Robu le dă din nou peste nas şoferilor disperaţi de semafoarele din...

Robu le dă din nou peste nas şoferilor disperaţi de semafoarele din Timișoara: „Acum facem undă verde mai mult (…) ca cetățenii să iasă de sub efectul intoxicării”

2
DISTRIBUIȚI

daniela-stir-robu-pnl-1

Zilnic, mii de șoferi sunt blocați în coloane care circulă cu viteza melcului pe străzile și bulevardele din Timișoara. Unda verde promisă de primarul Nicolae Robu de la 1 noiembrie întârzie să își facă apariția, însă acesta susține că sistemul de trafic management funcţionează bine. Primarul a prezentat, astăzi, în conferinţa de presă, un filmuleţ de pe telefonul asistentei sale Daniela Ştir în care o maşină are undă verde la cele 11 semafoare de pe traseul Simion Bărnuţiu – Punctele Cardinale, același traseu pe care s-a mai lăudat o dată cu această performanță.

„De la capătul dinspre Dorobanți, dinspre Lugoj al străzii Simion Bărnuțiu și până la Punctele Cardinale, continuând de pe Bărnuțiu pe Take Ionescu, avem undă verde și o avem în permanență. La orice oră pe acest grup de artere va fi undă verde și luni sper să fie gata unda verde de la Calea Șagului și până la AEM pe Liviu Rebreanu. (…) Acum facem undă verde mai mult pentru a arăta ce înseamnă unda verde pentru ca cetățenii să iasă de sub efectul intoxicării la care au fost supuși de către unii alții și să dobândească încredere în acest sistem.


În timp noi nu o să avem undă verde non-stop pe un sens de deplare, ci se va funcționa în felul următor: la orele de vârf de dimineață va fi undă verde pe sensul de la intrarea în oraș înspre centru pentru că aici este fluxul mai intens. După-amiaza când se iese de la serviciu între 17 și 19, dar intervalul orar se va ajusta după nevoi, se va asigura undă verde pe sensul invers, pe sensul care devine el cel mai intens circulat în intervalul respectiv. Între aceste intervale de vârf se va asigura o funcționare echilibrată pe cele două sensuri fără a fi undă verde de la un capăt la altul al unui asemenea traseu. Nu poate fi simultan undă verde pe ambele sensuri în condițiile în care există o traversare în multe puncte de pe un sens pe altul, matematic nu se poate face să fie undă verde pe ambele sensuri”, a declarat Robu.

Edilul a explicat că în mare parte sistemul de trafic management va funcționa în regim adaptiv. Conform detaliilor oferite de edil la finele lunii octombrie, asta înseamnă că regimul „are ca misiune să producă descărcări în trafic cât mai eficient. Primind informaţii despre numărul de maşini de la senzorii aflaţi în asflat în toate aceste 134 de intersecţii, sistemul informatic decide unde să lase mai mult verde pentru a se produce descărcarea. Acest mod de lucru nu asigură unda verde, dar asigură descărcările. Sigur, se setează la început care sunt priorităţile pentru că întotdeauna în astfel de situaţii ai conflicte, nu poţi să rezolvi deodată peste tot şi atunci se dau nişte priorităţi şi sistemul asigură descărcarea cu prioritate a acelor artere care se consideră că sunt cele mai importante”.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

2 COMENTARII

  1. Da…daca era sistem inteligent de semarorizare si in Timisoara Nu se supra-aglomera traficul,.dimpotriva.sistem inteligent de semaforizare implica camere pt fiecare intersectie si trecere de pietoni.camere care sincronizeaza semafoarele de asa natura incat vor circula mai mult benzile aglomerate.cel putin asta am observat eu. Am mers 14.8mile din centru din Mancester pana la iesire cu camion si am oprit de 2 ori! Aici vorbim de 24km de oras gen centru Opera Selgros.si o viteza de 48 -64 km/h.in functie de sectoare.Asta inseamna sistem inteligent de semaforizare, nu proiecte de milioane si lucrari de cateva sute ;)si mai vreti sa venim acasa.da venim, sa ne vedem apropoatii si sa va salutam din mers;)

  2. Ba idiotule stiu ceva…. dute dracului cu idiotii tai cu tot…. sunteti nuste mjncinosi jegosi. Auzi la el si la matracuca aia …. avem unda verde…. unde o ai ma bolnavule… in mintea aia obosita??? Ar ttrebui sa te luam pe sus si sa te rinem intr o masina si sa fi plimbat prin trafic sa vezi ce inseamna unda ta verde… in fiecare zi intre 17 si 19 e dezastru pe lugojului cu cozi pana la senator. Pe sagului coada era la intrare pana la iesire la mercedes. Pe aradului coada era la sensul giratoriu de la selgros. Pe girocului ce sa mai spun ca e crima la ora aia si nu numai. Esti un dement si un nesimțit. Iti bati joc de noi si de orasul asta. Dar asa se va întoarce totul … si atunci vai vai

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.