SCM Politehnica SMULGE o remiză de pe terenul rivalei din Reșița. Nici...

SCM Politehnica SMULGE o remiză de pe terenul rivalei din Reșița. Nici Derby-ul Banatului la handbal masculin nu a dus lipsă de CIRC

0
DISTRIBUIȚI
Poli Reșița (16)
Poli – Reșița, adică încrâncenare

Favorită prin prisma clasamentului și a situației financiare precare a adversarei, SCM Politehnica nu a depășit complet ”complexul” Reșița. Handbaliștii alb-violeți au suferit teribil în debutul ambelor reprize pe terenul celor de la HC Adrian Petrea, dar au reușit să recupereze în final un deficit de cinci goluri pentru a obține dramatic un punct, scor 25-25. Lasica a punctat în ultima secundă după o oprire a jocului plină de confuzie.

Deceniu fără succes pentru Poli în Caraș-Severin. Nici Derby-ul Banatului din acest sezon în Polivalenta reșițeană nu a schimbat acest lucru. După 15 minute de joc gazdele conduceau cu patru goluri, scor 7-3. În prealabil au apărut primii nervi ai lui Pero Milosevic, după ce Turcu a punctat dintr-un 7 metri acordat ușor. După acet moment SCM Politehnica părea să strângă rândurile. Vuk Milosevic și-a apropiat echipa la un gol, apoi Lazarov și Fenici au răsturnat tabela. La cabine alb-violeții aveau un avantaj fragil, 14-13, după ce au condus cu maximum două goluri pe tabelă în prima repriză, dar și în tot meciul. După încheierea primei reprize Cristian Pătru, celălalt finanțator al reșițenilor, a fost expulzat în tribună de oficiali. Protestele vehemente au părut deseori că vor scăpa de sub control în lucruri și mai grave azi.

Partea secundă a readus-o pe Reșița în luptă. Trupa lui Adrian Petrea a preluat conducerea prin Vaidasigan. În timp ce timișorenii păreau să nu-l poată depăși pe georgianul Shota Tevzadze. Lazarov a egalat după opt minute de secetă (15-15), dar gazdele au început apoi ”morișca” la poarta timișoreană.


La jumătatea reprizei Poli a rămas doar cu un gol în mai bine de un sfert de oră iar Ignat a făcut 20-15. Tensiunea a provocat eliminări dese, Nacu și Rucoi, din județul Mureș, nu au reușit decât să provoace mai multe daune jocului. După un gest acuzat la Lasica s-a decis o dublă eliminare care a lăsat pe teren doar 10 jucători în total. Ușor ușor însă SCM Politehnica a părut să repete ”figura”. Cursa de urmărire a fost declanșată de Simovic, care a redus la 20-22. Iar acum Reșița era echipa fără reușită în opt minute. În fine, când mai erau două minute din meci Marjanovic înscrie pe lângă bravul Tevzadzde spre deziluzia publicului. Bahan a făcut imediat 25-24, dar suferă și o eliminare și finalul se juca din nou de la egal la egal, numeric. Mai erau cam 14 secunde din meci, dar oprirea timpului solicitată de oaspeți nu e băgată inițial în seamă. După mai multe tergiversări, mai rămân zece secunde de atac alb-violet. Acțiune finală ce se încheie cu golul lui Lasica, singurul din joc al muntenegreanului, dar suficient pentru a salva un punct în Banatul Montan.

Efectiv, punctul nu o ajută foarte mult pe Poli, care rămâne în afara play-off-ului cu 15 puncte. Totuși, timișorenii își păstrează un moral decent înaintea înâlnirii europene de sâmbătă, cu Ribnica. Reșița e și mai supărată, ocupă locul 12 și ratează oportunitatea de a se relansa.

HC Adrian Petrea (marcatori): Vaidasigan 5 goluri, E. Turcu 8 (3 din 7 metri), Dospinescu 2, Bahan 6, Pârvan 1, Huta 1, L. Ignat 1, Rohozneanu 1.

SCM Politehnica (marcatori): Lazarov 6 (1), V. Milosevic 4, Marjanovic 5 (2); Simovic 4, L. Ștefan 1, Fenici 3, Pejovic 1, Lasica 1.

Nemulțumiri în ambele tabere

Arbitrajul nu a mulțumit niciuna dintre bănățene iar oficialii de joc au fost din nou în ”prim plan”, ca la alte multe partide din Liga Zimbrilor. ”Preconizam să fie un astfel de meci. Nu știu de ce lumea crează presiune pe acest derby. Suntem doar două echipă în această regiune… E păcat că pe niște decizii contradictorii să ajungem de la cinci goluri să facem un egal acasă. Îmi felicit jucătorii pentru că au înțeles cum e să joci cu inima”, a declarat Adrian Petrea, antrenorul reșițenilor, pentru TVR.

”Poate din partea lor a fost un exces de zel… Cred că au scăpat meciul de sub control. Adevărul e că nici noi nu am făcut un meci prea strălucit. Ne dorim să urcăm în clasament”, a spus și Cristian Fenici, căpitanul lui SCM Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.