Aquarium Trio susţine ultimul concert din seria recitalurilor unplugged din acest an,...

Aquarium Trio susţine ultimul concert din seria recitalurilor unplugged din acest an, în Sala Multifuncţională a CJT

0
DISTRIBUIȚI
Aquarium Trio susţine ultimul concert din seria recitalurilor unplugged din acest an
Aquarium Trio susţine ultimul concert din seria recitalurilor unplugged din acest an

Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi joi 15 decembrie de la ora 18 la ultimul concert din seria recitalurilor unplugged din acest an, în incinta Sălii Multifuncţionale a CJT, alături de Aquarium Trio. Ion Dorobanţu (chitară), Victor Miclăuş (bass) şi Feri Szekeres (baterie) vor prezenta proiectul Joe Jazz Function. Trio-ul propune abordarea unui repertoriu original, ce conține în principal compoziții în maniera de jazz cameral, ale chitaristului Ion Dorobanțu.


Muzica celor de la Joe Jazz Junction este un conglomerat eclectic de stiluri și sonorități moderne ce explorează spații contrapunctice cu o desfășurare armonică de factură contemporană, pe ritmuri convergent compacte și pulsatorii. Piesele, meditative sau abstracte, se coagulează în interplay-ul creativ al celor trei muzicieni.

Ion Dorobanţu a absolvit Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Craiova (1992-1997), apoi Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, unde şi-a luat diploma de licenţă în muzică – specialitatea interpretare instrumentală chitară. Este doctorand al aceleiaşi universităţi, cu tema „Chitara clasică în secolul XX – consideraţii interstilistice” (1994-1997). A fost profesor al Cercului de Chitară, de la Casa de Cultură a Tineretului din Iaşi între anii1994 şi 1998 şi tenor în cadrul Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii „Moldova”. Din 1998, se stabileşte la Timişoara, unde devine preparator la Catedra de Pedagogie instrumentală, Facultatea de Muzică Timişoara 2001-2008), asistent la Catedra de Interpretare Instrumentală, Facultatea de Muzică Timişoara (2005-2008) şi lector universitar la Facultatea de Muzică „Richard Oschanitzky” din Timişoara – specializarea jazz şi muzica uşoară. Ion Dorobanţu este iniţiator, fondator sau membru al mai multor grupuri şi proiecte muzicale cum ar fi Aquarium lazz Trio, Nuevo Tango Quintet, La Folia, The Blues Doctors, Eclectic Version, Moebius Strip sau Alpha Team.

Intrarea la acest concert este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.