Timișoreanca Adela Dinu, care a inițiat proiectul de lege în domeniul violenței...

Timișoreanca Adela Dinu, care a inițiat proiectul de lege în domeniul violenței împotriva familiei, premiată post-mortem la o gală europeană

0
DISTRIBUIȚI
adela dinu
Adela Dinu, premiată în Europa.

Timișoreanca Adela Dinu, care a inițiat primul proiect de lege din România în domeniul violenței în familie, care a și devenit lege în anul 2003, a fost declarată câștigătoare la categoria “Woman in Action”, în cadrul unei gale organizate pentru prima dată în Europa. Este vorba despre “Premiile Femeii Europene”, organizat la Bruxelles de două asociații, săptămâna trecută. Evenimentul reprezintă o nouă iniţiativă de recunoaştere şi evidenţiere a contribuţiei femeilor în promovarea la nivel naţional şi european a drepturilor femeii şi creşterea calităţii vieţii a persoanelor aflate în dificultate.

Adela Dinu este fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager și prima femeie din Europa care primeşte această importantă recunoaştere pentru toate acţiunile desfășurate la nivel naţional şi european în promovarea drepturilor femeii, în creşterea calităţii vieţii acestora prin educaţie, aducând o contribuţie semnificativă în emanciparea a mii de femei din România şi Europa. A dezvoltat o nouă abordare de management bazată pe egalitatea de gen, care a fost transmis la peste 3.000 de femei manageri și antreprenori din Europa.

De asemenea, Adela Dinu a iniţiat şi a coordonat primul proiect de lege din România în domeniul violenţei domestice care a și devenit prima lege (legea 217/2003) din țara noastră prin care se recunoaște că violența în familie este un act împotriva drepturilor femeilor.

Premiul a fost primit în numele Adelei de către Vasile Moldovan, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Femeii din România.


Din nefericire, la începutul acestui an, Adela Dinu a murit din cauza unei boli crunte, leucemia.

“Am lucrat mai bine de 16 ani alături de Adela și cu toate acestea îmi este greu să știu ce ar fi spus ea acum, pentru că era mereu inovativă și surprinzătoare. A fost un spirit cu adevărat European. A fost o minte sclipitoare și un spirit neobosit în promovarea drepturilor femeii. Ar fi fost extrem de fericită să fie aici și v-ar fi felicitat pentru extraordinara idee de a organiza un asemenea eveniment. Ea a considerat întotdeauna că într-o lume profund masculină este atât de necesar să promovăm modele feminine de reușită. Ar fi folosit acest premiu, pentru a încuraja oamenii să promoveze modele feminine. Prin munca ei a promovat modele feminine de management, a încurajat femeile să își asume modele feminine de management bazate pe cooperare, solidaritate, respect față de ceilalți și față de viață în general. Societatea viitorului nu poate fi altfel decât o societate bazată pe egalitate de gen, pe roluri și drepturi egale între femei și bărbați. Aceasta este moștenirea pe care noi, bărbați și femei împreuna trebuie să o lasăm copiilor noștrii și generațiilor viitoare”, a spus Vasile Moldovan, după ce a ridicat premiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.