Bugetul Timişoarei, VOTAT în unanimitate. De la ce s-au luat la harţă...

Bugetul Timişoarei, VOTAT în unanimitate. De la ce s-au luat la harţă aleşii locali

0
DISTRIBUIȚI

Discuții extem de ample pe tema proeictului pentru buget al Timișoarei, supus astăzi la vot în plenul Consiliului Local Timișoara. Aleșii locali au discutat timp de două ore despre amendamentele necesare pentru ca proiectul de buget să fie unul echilibrat, asta în condițiile în care primarul Nicolae Robu a purtat mai multe discuții cu reprezentanții partidelor.

Dacă în ultimele săptămâni PNL și PSD s-a lăudat reciproc pentru discuțiile civilizate pe tema bugetului, în plen primele contre au apărut între primarul Nicolae Robu și consilierul PSD Dan Idolu pe tema pasajelor supraterane și a modului în care trebuie rezolvată problema fâșiilor de pământ dintre trotuare și carosabil.

Mărul discordiei între aleşii locali

Subiectul care a incins cel mai tare spiritele a fost cel legat de achiziționarea unui sistem de supraveghere a malurilor Begăi în valoare de peste 1.300.000 de lei. „Vreți să se vandalizeze tot ce s-a făcut, în continuare? Haideţi să fim cum aţi fost până acum. Nu cred că este cazul să ne batem joc de malurile Begăi. Trebuie să facem supraveghere, staţiile de transport de mijloace de transport în comun trebuie să fie supravegheate video şi o mulţime de locuri, pentru că vă rog să mă credeţi că în oraşul nostru există o mulţime de răufăcători”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Consilierul Dan Idolu a comentat că „pe malurile Begăi se circulă doar în zona centrală, în rest nu avem nici iluminat public.


Ar trebui pus la punct iluminatul public şi ulterior să punem la punct sistemul de supraveghere. Dacă noi nu avem indicatori tehnic-economici nu ştiu cum putem aloca bani pentru sistem că nu ştim cât costă, putem muta suma la iluminatul public”. Pentru achiziţionarea sistemului de supraveghere au militat şi directorul Poliţiei Locale Dorel Cojan, dar şi şefa Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Timişoara, Magda Nicoară, care a atenţionat că deja două din toaletele ecologice instalate în staţiile de vaporaşe au fost deja incendiate, astfel că deja sistemul de supraveghere a fost comandat.

Consilierul local Simions Moşiu de la PNL a cerut alocarea de fonduri pentru achiziţionarea unor panouri de expoziţie mobile, în vederea organizării unor concursuri cu teme artistice pentru a completa acţiunile care se fac pentru pregătirea Timişoarei pentru anul când oraşul nostru va deveni Capitală Culturală Europeană. Amendamentele făcute de PSD sunt în valoare de 750.000 de lei şi au vizat mai multe proiecte care pot fi consultate aici.

Cum au fost certaţi aleşii locali de senatorul Nicu Fălcoi

De menţionat este faptul că înainte de a supune dezbaterii proiectul de buget, aleşii locali au supus la vot solicitarea senatorului USR Nicu Fălcoi de a lua cuvântul pe tema bugetului, după ce partidul din care face parte a contestat proiectul de buget. Doar cinci aleşi au fost pentru, însă, după ce discuţiile au fost finalizate şi amendamentele au fost votate, Fălcoi a primit cuvântul, la cererea pesedistei Gabriela Popovici care a condus şedinaţ.

Senatorul USR s-a arătat siderat de faptul că deşi legea îi dă voie să participe la plenuri şi să ia cuvântul, aleşii locali i-au refuzat acest drept. Ulterior, acesta a acuzat că primăria a prevăzut credite de angajament prea mari şi că în mare parte banii se duc pe sisteme de iluminat. În încheiere senatorul a promis că va face o sesizare la Ministerul Administraţiei Publice legat de faptul că nu i s-a dat cuvântul.

După mai bine de două ore de discuţii, aleşii locali au votat bugetul în unanimitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.