Primarul Robu a anunţat motivele pentru care NU îl demite pe Dorel...

Primarul Robu a anunţat motivele pentru care NU îl demite pe Dorel Cojan din fruntea Poliţiei Locale Timişoara

2
DISTRIBUIȚI
Dorel Cojan

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lămurit astăzi problema demiterii directorului Poliţiei Locale Timişoara, Dorel Cojan, din funcția de interimar pe care o deține de trei ani de zile. Răspunsul lui Robu la interpelarea PSD Timiș a fost unul ferm: nu!

„Nu o să-l demit pe domnul director Cojan şi nu o să organizez concurs aşa cum vor pesediştii care tot au încercat de câţiva ani făcând uz de prezenţa lor în structurile de putere vor să îşi impună un om în fruntea Poliţiei Locale, așa cum vor să își pună peste tot și așa cum de când există acest partid el procedează la toate nivelurile. Eu de când am venit în primărie nu am dat pe nimeni afară pe motiv că a ajuns acolo adus de Ciuhandu, de Grindeanu, de Orza sau de cine a mai fost în diverse funcții de-a lungul timpului. Eu le-am dat șansa să arate că sunt profesioniști și că dincolo de opțiunile lor politice pe care avem obligația să le respectăm își fac datoria. (…) Mie îmi reproșau pesediștii și când eram în alianța de tristă amintire USL că nu procedez precum exponenții lor de frunte din alte orașe să îi zbor pe toți din funcții și să punem oamenii noștri. Domnul Cojan acolo a fost în poliție, nu e angajat de mine după cum știți, nu am avut nicio intenție să pun vreun om de-al meu sau de-al partidului meu”, a declarat Robu.

Primarul a comentat și pe marginea amenzii aplicate de Poliția Locală revoluționarului Corneliu Vaida.

„Eu am lăsat lucrurile să curgă și consider că Poliția Locală a Timișoarei este o structură care per ansamblu își face datoria, dar care are anumite scăpări.


Iar în relația de saptămâna aceasta cu acel personaj, nu prea contează numele, hai să îi zic și pe nume, Vaida, Poliția Locală a greșit pentru că l-a luat în seamă. Ați văzut că eu am luat atitudine publică și i-am explicat și domnului Cojan că nu trebuie să aibă astfel de sensibilități. Evident că cetățeanul respectiv face lucruri care până la urmă arată creșterea pe care o are. Nu folosesc și epitete pe lângă substantiv. Poți critica în mod civilizat într-un stat civilizat. În orice caz nu a fost amendat așa cum pretinde el cu o nerușinare care îl caracterizează de multă vreme, nu de azi de ieri pentru că a publicat acea poză cu mașini ale poliției parcate ilegal. Pentru asta trebuie felicitat, a făcut o faptă bună. El a fost amendat pentru injuriile aduse poliției, polițiștilor și poliția când eu am venit cu critici că a procedat așa cum a procedat mi-a prezentat afirmațiile pe care cetățeanul respectiv le-a făcut de-a lungul timpului. Când ești în funcții publice trebuie să ai tăria să treci peste așa ceva, să nu dai apă la moară unor indivizi care nu urmăresc altceva decât să se bage în seamnă”, a adăugat Robu.

2 COMENTARII

  1. Hmmm pai nu e ciudat??? De ce sa nu fie angajat un sef prin concurs? Ce relevanta are ca e pnl,psd sau plm??? Daca dovedeste ca e competent!!! Dorel al nost a dovedit au contraire pana acum.Umila mea parere este ca TOATE functiile administratiei publice ar trebui ocupate prin concurs si nu prin pile sau apartenente politice. Nici macar prin alegeri cum e ocupata si functia de primar. Esti competent bravo. Esti diletant … lasa pe altul care poate. E simplu … nu???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.