Profesori debutanți din Timiș, așteptați să susțină examenul de definitivat. Ce notă...

Profesori debutanți din Timiș, așteptați să susțină examenul de definitivat. Ce notă minimă trebuie să obțină pentru a-l promova

0
DISTRIBUIȚI

profesori

A venit și rândul profesorilor să intre în focul examenelor. Mâine, 20 aprilie, are loc proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, din județul nostru s-au înscris 166 de cadre didactice debutante, care vor susține examenul la Colegiul Național “C. D. Loga”, începând cu ora 10.00.

“Nota minimă de promovare a examenului este 8.


Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Examenul certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice”, comunică Ministerul Educației.

Profesorii care susțin examenul de definitivat vor afla ce notă au obținut marți, 25 aprilie, rezultatele fiind afișate la centrele de examen și pe definitivat.edu.ro. Eventualele contestații se depun în 25 și 26 aprilie, iar afișarea rezultatelor finale este planificată pentru data de 30 aprilie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.