Roxana Iliescu: „Traian Băsescu a fost un vizionar”. De ce l-a CRITICAT...

Roxana Iliescu: „Traian Băsescu a fost un vizionar”. De ce l-a CRITICAT vicepreședintele CJ Timiș pe fostul președinte al României VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Fostul lider al PMP Timiș, Roxana Iliescu, acum vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, a sărit în apărarea fostului președinte al României, Traian Băsescu, fondatorul partidului din care face parte, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

„De-a lungul timpului a fost un vizionar și, cred eu, a văzut lucrurile în perspectivă, altfel nu ajungea în poziția pe care a avut-o. A fost chemat de procurori pe tot felul de subiecte mai mult sau mai puțin amuzante, până acum nu a fost nimic serios”, a specificat Roxana Iliescu. Întrebată de schimbarea de atitudine a lui Traian Băsescu atunci când a venit de aprobarea legii grațierii, vicepreședinta CJ Timiș a spus că: „eu nu aș spune că e o schimbare în atitudinea lui Traian Băsescu. Președintele Traian Băsescu nu atacă instituțiile statului, ci atacă oameni, care nu sunt de neînlocuit. Pe Codruța Kovesi a susținut-o. A făcut nominalizări exacte și s-a dovedit, pentru că au apărut înregistrări cu procurori corupți. Spectacolul acesta televizat nu a făcut bine, ar fi trebuit să fie mai sobri”.

Totuși, aceasta nu a ezitat să-l fie în dezacord cu fostul președinte al României, tot când a venit vorba de tema grațierii.


„Am curajul să spun că legea grațierii, indiferent la cea formă de raportăm, cea făcută de guvern sau varianta finală, n-ar trebui votată, ar trebui să pice. Motivul pentru care au inițiat legea grațierii nu subzistă. Ar fi eliberați cu precădere cei care au comis infracțiuni ce țin de drept comun, oameni care nu doar din punctul meu de vedere s-ar reîntoarce în penitenciar după 6 luni sau 1 an. Dacă ne raportăm la fapte de corupție, ar trebui ca sistemul să urmărească recuperarea prejudiciului”, a declarat Roxana Iliescu.

Discuțiile au devenit și mai încinse, iar invitata PRESSALERT LIVE a luat prea personal întrebările referitoare la fostul președinte al României. „Plouă afară? Băsescu e de vină! Știu retorica aceasta. Președintele României este forul legislativ în țara aceasta?!”, a făcut referire aceasta la perioada de 10 ani în care Traian Băsescu a fost primul om în stat. „Dacă nu sunteți respectuos, o să plec din emisiune. Eu nu înțeleg un lucru, de fiecare dată când sunt invitata dumneavoastră, simțiți nevoia de fiecare dată să aduceți atingere imaginii președintelui Traian Băsescu sau încercați un atac indirect la mine în sensul acesta”, a fost de părere Roxana Iliescu, în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.